Sve više ih bježi! Nakon Faucija rukovodioci u Američkom CDC-u i NIH-u masovno daju otkaze

Sve više ih bježi! Nakon Faucija rukovodioci u Američkom CDC-u i NIH-u masovno daju otkaze

Nakon što je dr Fauci iznenađujuće najavio ostavku, zanimljive vijesti stižu iz njegove agencije NIH kao i iz Američkog CDC-a. Čini se da štakori masovno napuštaju brod koji tone, da su se konačno počeli utapati u svojim lažima. Kako izgleda, ključni moment je bio odobrenje cjepiva za malu djecu. Možda je nekima ipak proradila savjest i odlučili su da će tu ipak povući crtu, da neće ubijati malu djecu cjepivima. S obzirom na tisuće umrlih od Covid cjepiva, ova pretpostavka svakako ima smisla.

Kako javlja britanski Daily Mail, dvije vodeće američke zdravstvene agencije navodno masovno gube osoblje jer je loše donošenje odluka, koje osoblje opisuje kao ”loša znanost”, dovelo do niskog morala.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Nacionalni instituti za zdravlje (NIH) imaju manjak osoblja, prema dr. Martyju Makaryju, vrhunskom stručnjaku za javno zdravstvo na Sveučilištu Johns Hopkins, piše za Common Sense, bivši kolumnist New York Timesa, Bari Weiss.

Glavne odluke agencija koje su štetile moralu uključivale su podršku maskiranju u školama, zatvaranje škola tijekom pandemije i autorizaciju cjepiva protiv COVIDA-19 za djecu mlađu od četiri godine.

Obje agencije, zajedno s Administracijom za hranu i lijekove (FDA) bile su zaglibljene u kontroverzama tijekom pandemije zbog nedosljednih poruka i donošenja odluka koje se nisu činile u skladu s dostupnom znanošću.

Anthony Fauci

”Oni trenutno nemaju vodstvo. Odjednom se otvara ogroman broj radnih mjesta na najvišim pozicijama”, rekao je anonimni znanstvenik NIH-a za Common Sense.

Kada je virus harao svijetom 2020. godine, mnogi su dužnosnici odmah zatvorili sve – škole, maloprodajne trgovine, mjesta za zabavu, restorane – iz straha od nepoznatog.

Početni podaci pokazali su da su djeca bila izložena ograničenom riziku kada su se zarazila virusom, te da su uglavnom starije osobe i osobe s ozbiljno oslabljenim imunitetom snosile teret virusa.

Unatoč suprotnim dokazima, CDC je i dalje preporučio da škole ostanu zatvorene do kraja školske godine 2019.-2020.

Dok je pojedinim školskim okruzima bilo dopušteno da sami donose odluke – a mnogi republikanski okruzi su brzo ponovno otvorili škole – mnoga velika gradska područja pod demokratskom kontrolom držala su škole zatvorenima dulje vrijeme.

Ranije ove godine, Makary je za DailyMail.com rekao da je odluka da se škole zatvore jedna od najgorih donesenih u pandemiji, posebno navodeći da su manjinske zajednice koje nesrazmjerno žive u tim područjima akademski najdalje zaostale.

”CDC nije uspio uravnotežiti rizike od COVID-a s drugim rizicima koji proizlaze iz zatvaranja škola”, rekao je anonimni znanstvenik CDC-a za Common Sense.

”Gubitak sposobnosti učenja, pogoršanja mentalnog zdravlja bili su očiti, a pogoršali su se kako su smjernice inzistirale na održavanju škola virtualnim. Smjernice CDC-a pogoršale su rasnu jednakost za generacije koje dolaze. To je iznevjerilo ovu generaciju djece.”

Kad su se škole ponovno otvorile, mnoge su zahtijevale od djece da ostanu maskirana sve vrijeme izvan razdoblja ručka, prema uputama CDC-a.

Car COVID-a dr. Anthony Fauci opetovano je upozoravao da je skidanje maski s djece ”rizično”, dok je istodobno govorio da je vrijeme za povratak u normalu. To je bilo u februaru.

Dana 13. jula, Fauci se opet predomislio, preporučujući da se maske i dalje koriste na zatvorenim javnim okupljanjima, istovremeno govoreći Amerikancima da ne bi trebali dopustiti da nam varijanta BA.5 COVID-19 ”remeti živote”.

Makary je, međutim, upozorio da su maske mogle naštetiti društvenom i emocionalnom razvoju djece jer nisu mogla pravilno čitati ljudske emocije ili izraze lica prekrivenih lica.

Odluka koja je, čini se, izazvala najviše buke bila je odobrenje injekcija COVID-19 za djecu od šest mjeseci do pet godina.

Direktorica CDC-a Rochelle Walensky odobrila je ta cjepiva u junu, nakon što je 18. juna skupina savjetnika američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti glasala s 12 prema 0 u korist cjepiva protiv COVIDA-19 za djecu od šest mjeseci.

”Sada znamo, temeljeno na rigoroznim znanstvenim podacima, da se cjepiva dostupna ovdje u Sjedinjenim Državama mogu koristiti sigurno i učinkovito kod djece mlađe od pet godina. Cijepljenje djece ključna je prilika za njihovu zaštitu od hospitalizacije i smrti od COVID-19”, rekla je.

Dužnosnici FDA i CDC odobrili su cjepiva protiv COVIDA-19 za djecu u dobi od šest mjeseci do pet godina, unatoč malo dokaza da su injekcije bile učinkovite, prema Makaryju.

Makary je kritizirao podatke koje su Pfizer i Moderna predali da dobiju zeleno svjetlo, rekavši da nedostaju: Pfizerovo ispitivanje uključilo je manje od 1000 djece i nije pokazalo nikakvu učinkovitost protiv infekcija, izvještava on.

Moderna je izvijestila o samo četiri posto smanjenja infekcije u svom ispitivanju na oko 6000 djece.

”Iskrenija objava bila bi: ‘Odobrili smo vakcinu za bebe i malu djecu na temelju vrlo malo podataka. Iako vjerujemo da je siguran u ovoj populaciji, veličina uzorka studije bila je premala da bismo mogli donijeti [zaključak] o sigurnosti. Imajte na umu da su studije provedene na djeci bez prirodnog imuniteta”’, rekao je Makary za DailyMail.com o odluci u lipnju.

”Javnost nema pojma koliko su ti podaci zapravo loši. Ne bi prošao test za bilo koje drugo odobrenje”, rekao je dužnosnik FDA-e.

Usred brojnih kontroverzi s kojima se agencija u to vrijeme suočavala, CDC je u travnju najavio da će preispitati svoju strukturu i procese u nadi da će razviti bolje procese za komunikaciju s Amerikancima.

Izvor dailymail.co.uk

logicno

 2,511 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »