SVE VIŠE FRANCUZA NA ULICAMA- PREKO 200.000 SLOBODNIH DEMONSTRANATA OKUPILO SE DANAS ŠIROM FRANCUSKE (VIDEO)

SVE VIŠE FRANCUZA NA ULICAMA- PREKO 200.000 SLOBODNIH DEMONSTRANATA OKUPILO SE DANAS ŠIROM FRANCUSKE (VIDEO)

 

 

https://nultatacka.rs/izvestaj-sa-protesta-u-francuskoj-kako-vreme-odmice-sve-vise-francuza-na-ulicama-preko-200-000-slobodnih-demonstranata-okupilo-se-danas-sirom-francuske-video/

 

Stotine hiljada ljudi preplavilo je danas ulice francuskih gradova, protestujući protiv uvođenja obavezne zdravstvene propusnice za širu javnost, kao i obavezne vakcinacije za određene kategorije ljudi.

Danas su se u nekoliko francuskih gradova održali masovni protesti, a stotine hiljada građana osudilo je vladine planove za pooštravanje ograničenja protiv koronavirusa.

U Parizu je održan veliki marš, gde su učesnici bili praćeni masovnim prisustvom policije, pokazuju snimci uživo sa kanala RT, Ruptly.

,,Ono što je interesantno je to što su protesti kako dani prolaze sve masovniji uprkos tome što vlast pokušava da ih na svaki način slomi, to je taj Francuski duh, to je ta sloboda i istrajnost koje su nesalomljive”- prokomentarisao je za našu Redakciju Andrej Jovanović, rođeni Parižanin, srpskih korena.

Veliki protesti održani su i u drugim gradovima širom zemlje. Ogromna kolona demonstranata marširala je ulicama jugozapadnog prioblanog grada La Rochelle kako bi osudila planove za zdravstvenu propusnicu.

Još jedan masovni protest održan je u severno francuskom gradu Lilu, sa snimcima sa mesta događaja koji prikazuju centar grada preplavljen morem slobodnih demonstranata.

Preko 200.000 demonstranata izašlo je na ulice francuskih gradova, prema izveštajima lokalnim medija koji se pozivaju na policijske izvore. Francuski organi za sprovođenje zakona do sada nisu objavili nikakve zvanične procene o razmenama tekućih protesta.

Najnovija runda protesta, koja je potresla državu u poslednjih nekoliko nedelja, usledila je nakon što je najviši sud Francuske ocenio da je veći deo kontroverznog zakonskog paketa ustavna. Očekuje se da će zakoni, koje je sud odobrio u četvrtak, stupiti na snagu u ponedeljak.

Sid je ukinuo nekoliko odredbi, ali je odobrio one najkontroverznije, uključujući sprovođenje obaveznih zdravstvenih sertifikata za širu javnost, koje će biti potrebne za posetu većeg dela janih mesta. Zakon takođe inplementira obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za zdravstvene radnike i neke druge kategorije francuskih građana.

 

 

 

 

Dok je narod u francuskoj upozoravao ranije da su ove najave istinite te da će se sprovesti u konačan plan, vlada se tada prala govoreći da samo želi da uplaši građane te ih motiviše da se vakcinišu.

 2,177 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »