Sve što niste znali o Angeli Merkel: Najmoćnija žena današnjice živi u iznajmljenom stanu, sama kupuje namirnice i kuha mužu

Sve što niste znali o Angeli Merkel: Najmoćnija žena današnjice živi u iznajmljenom stanu, sama kupuje namirnice i kuha mužu

 

 

 

 

 

1. Njeno djevojačko ime je Angela Kasner, dok je prezime Kasner “uzela” od prvog muža.

 

 

 

 

2. Njemci je od milja zovu Mama.

 

 

3. Dok je studirala, Markelova je radila kao barmen na studentskim disko žurkama.

 

 

 

 

4. Diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu hemiju. Neki kažu da je uspjeh postigla zato što problemu pristupa iz naučnog, analitičkog ugla.

 

 

 

 

 

5. Nakon što se razvela od svog prvog muža, živjela je u ilegalnom stanu u blizini željezničke stanice. Na njen trideseti rođendan, otac joj dolazi u posjetu i razočarano joj govori: “Nisi baš daleko dogurala!”

 

 

Slikovni rezultat za merkel cook

 

 

 

 

6. U noći kada je pao Berlinski zid, novembra 1989. godine, Angela Merkel imala je 35 godina. Da bi proslavila taj veliki događaj, otišla je u saunu, kasnije malo prošetala i popila jedno pivo. Brzo se vratila kući kako bi se odmorila jer sutra je bio radni dan. Svi ostali u Njemačkoj bili su ekstazi koja je trajala do jutra.

 

 

 

 

 

7. Kako prenose mediji, njen suprug, Joakim Zauer je profesor na berlinskom univerzitetu. Ne voli publicitet pa se čak nije ni pojavio na Merkelovoj inauguraciji 2005. godine. Voli operu i šetnju, a vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu je dozvoljeno da putuje sa Angelom zvaničnim avionima. Zbog njegovog interesovanja za operu, a nedostatka istog za javnost, Njemci ga zovu “Fantom iz opere”.

 

 

 

 

 

8. Merkelova je dobra kuharica. Obožava da pravi kolače od šljiva i često je viđena kako kupuje namirnice u supermarketu. Ima običaj da svako jutro svome mužu spremi doručak.

 

 

 

 

 

9. Priča se da živi u iznajmljenom stanu sa svojim mužem, profesorom kvantne fizike i da obožava da kuha čorbu od krompira.

 

 

 

 

 

10. Još 1995. godine je ujeo pas i tada je razvila jak strah prema ovim životinjama. Priča se kako je Putin prilikom Merkelovih službenih posjeta često upoznavao sa svojim kućnim ljubimcima, psima.

 

 

 

 

 

11. Merkelova obožava fudbal i često ulazi u muške svlačionice kako bi im čestitala pobjedu. Priča se kako je prilikom jedne takve iznenadne posjete, slučajno vidjela golog Bastijana Švajnštajgera.

 

 

 

 

 

12. Posljednjih mjeseci je primjećeno izrazito loše zdravstveno stanje Angele Merkel. Prilikom službenih posjeta, kancelarku je obuzela drhtavica koja je bila vidljiva i koja je poprilično trajala. Njemci sumnjaju ili da Angela ima rane znake Alchajmera ili da je u pitanju alkoholizam.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »