SVAKE VEČERI PRIJE SPAVANJA POPIJTE JABUČNI OCAT: EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI

SVAKE VEČERI PRIJE SPAVANJA POPIJTE JABUČNI OCAT: EVO ŠTA ĆE SE DOGODITI

 

 

 

Jabučni ocat je dobro poznata ljekovita namirnica, začin i dodatak mnogim drugim sredstvima kojima želimo očistiti tvrdoglave mrlje i druge nečistoće koje nam smetaju.

 

 

 

U nastavku teksta fokus ćemo staviti na ljekovita svojstva jabučnog octa.

Zbog čega je dobro prije večeri piti baš jabučni ocat? Naravno, opet da kažemo, bez pretjerivanja, jer nakon dužeg tretmana ovim lijekom treba raditi pauze da se probavna flora obnovi.

Mnogi su razlozi da se koristi jabučni ocat, a mi ćemo spomenuti neke koji se ipak izdvajaju.

Ako imate neki od spomenutih zdravstvenih problema – Jabučni ocat je pravi izbor za vas.

Jabučni ocat će odčepiti nos koji je začepljen. Kada jednom probate jabučni ocat, više se nikada nećete vratiti na kapi za nos. Ocat je jako učinkovit, a sve to zahvaljujući bogatom udjelu kalija. Osim toga, jabukov ocat će reducirati količinu sluzi u nosu. Možemo vam samo savjetovat da već sljedeći put, kada budete imali problema sa začepljenim nosom, uzmete par kapi jabukovog octa, pomiješate sa malo vode i tu mješavinu iskoristite za odčepljivanje.

Jabučni ocat će riješiti probleme sa probavom. Svi koji imaju problema sa probavom trebaju pokušati terapiju jabučnim octom. Jednostavno prije obroka uzmite mješavinu od kašike jabučnog octa i jedne kašikice meda koje rastopite u čaši hladne vode i popijete.

 

 

 

Jabučni ocat uklanja grlobolju. Pomiješajte četvrtinu šalice jabukovog octa i četvrtinu šalice tople vode. Grgljajte ovom tekućinom pa ispljunite. Ovaj tretman možete raditi i preventivno.

Ako želite da osigurate zdravlje svog srca, nema boljeg načina od korištenja jabučnog octa.

 

 

 

 

 

 

 

Klorogena kiselina, antioksidant koji se nalazi u octu, sprječava sve vrste oksidacija dijelova holesterola, čime značajno umanjujete rizik od srčanih bolesti.

Prije spavanja popijte razblaženi jabučni ocat. Koristite jedno vrijeme pa uradite pauzu od par dana. Naime, ovaj tretman je jako dobar u slučaju povišenog holesterola. Pitajte ljudi koji su koristili, svi će da potvrde.

 

 

 

 

Jabučni ocat uklanja akne sa lica i drugih dijelova tijela. Jabučni ocat je idealan prirodni lijek koji ima sposobnost da izbalansira PH vrijednost vaše kože. Zbog svojih osobina ova prirodna namirnica će jako efikasno da očisti lice ili druga mjesta na koži. Bilo da ga pijete sa vodom ili nanosite direktno na lice, za kratko vrijeme primijetit ćete razliku; piše portal Kakolijeciti.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »