Supu od šampinjona biste trebali jesti svaki dan: Jača imunitet, štiti od karcinoma, dobra hrana za dijabetičare…

Supu od šampinjona biste trebali jesti svaki dan: Jača imunitet, štiti od karcinoma, dobra hrana za dijabetičare…

Šampinjoni imaju imunostimulativno, antibiotičko i antikancerogeno djelovanje. Što češće jedemo ovu supu to je naš imunitet jači

 

Slikovni rezultat za sampinjoni supa

 

 

Iako je na prvi pogled riječ o klasičnoj supi od šampinjona, supa nije nimalo klasična. Za njenu pripremu nije potrebna zaprška, odnosno, ne koriste se dodatni, nepotrebni izvori masti i ugljikohidrata.

 

POTREBNO JE: 300 g šampinjona, 200 g cvjetače, 50 g luka, 1 čehna bijelog luka, 1 čajna kašika nasjeckanog bosiljka, 3 prstohvata soli i 2 prstohvata bibera.

Cvjetaču kuhajte dok u potpunosti ne omekša, nakon čega je izvadite iz vode, a 2 dcl vode u kojoj se kuhala ostavite u posudi

 

 

Na tavi, čije dno prethodno prekrijte s malo vode, u trajanju od 5 min prodinstajte nasjeckani luk, protisnuti bijeli luk te očišćene šampinjone. U tavu dodajte 1 dcl vode i kuhajte sadržaj oko 10 min, odnosno, dok u potpunosti ne omekšaju prethodno dinstani sastojci.

Ručnim mikserom umiksajte kuhanu cvjetaču i 2 dcl vode u kojoj se ista kuhala te sadržaj iz tave. Nakon što ste ste dobili konzistentnu suptu, ulijte je u posudu za kuhanje, dodajte bosiljak, sol i biber, te kuhajte dok ne zakipi.

 

 

 

Šampinjoni su kvalitetan izvor vlakana, a treba naglasiti i kako 100 g sirovih šampinjona ima svega 26 kcal. Treba znati da šampinjoni ne sadrže škrob te su pogodni za konzumaciju i osobama oboljelim od dijabetesa.

Šampinjoni imaju imunostimulativno, antibiotičko te antikancerogeno djelovanje, a navedena se svojstva povećavaju s povećanjem konzumirane količine ove namirnice.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »