Superhrana i idealan lijek za kamen u bubregu – PROSO

Superhrana i idealan lijek za kamen u bubregu – PROSO

Kamen u bubregu može biti vrlo neprijatan i nezdrava ishrana (unos velikih količina soli i masti) doprinosi njegovoj formaciji. Ovaj problem se može riješiti na prirodan način, koristeći ovo piće koje je vrlo jednostavno napraviti i potrebna su samo dva sastojka.

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2017/12/bubre%C5%BEni-kamenac-gl%C4%8Davna.jpg

 

 

Sastojci:
– 2 litre vode
– proso

Proso je slatkastog ukusa. Ova žitarica se preporučuje svima jer opskrbljuje tijelo s mnoštvom korisnih sastojaka. Sadrži čak 15 posto bjelančevina, što ga čini namirnicom za vegetarijance. Proso je i izvor minerala, jer u njemu ima gvožđa, mangana, fosfora i kalijuma. Osim što je odgovoran za izgradnju kostiju i zubi, fosfor je potreban za rast ćelija. Ovaj mineral ublažava i tegobe s astmom.

 

 

 

Osim toga, magnezijum pomaže pri snižavanju krvnog pritiska. Proso sadrži i fitohemikalije, uključujući fitinsku kiselinu. Ova žitarica pripada alkalnoj grupi namirnica, što ga čini probavljivim i djeluje umirujuće. Smatra se da proso čisti organizam, reguliše probavu i jača imunitet. Preporučuje se u slučajevima povećanog fizičkog i psihičkog napora.

Proso stavite u toplu vodu i pustite da stane preko noći. Ujutru stavite u posudu i kuhajte u 2 litre vode. Pokrijte i promiješajte uveče, iscijedite vodu u flašu i zatvorite. Pijte barem jednu šolju ovog pića 10 do 15 dana.

 

 

 

Napomena:
Nemojte izbacivati proso zato što je veoma zdrav i nutritivan, ali stavite ga na kuhanje sa 3 šolje vode 15 minuta. Napravite kašu koju ćete jesti sa medom ili suhim voćem.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »