Studije otkrivaju da tinejdžeri razvijaju oštećenja srca mjesecima nakon što su dobili drugu dozu pelca protiv prehlade 19

Studije otkrivaju da tinejdžeri razvijaju oštećenja srca mjesecima nakon što su dobili drugu dozu pelca protiv prehlade 19

Novo istraživanje objavljeno u Journal of Pediatrics otkriva da više od 66 posto svih tinejdžera, koji razviju mioperikarditis, povezan s wuhanskim koronavirusom (Covid-19). Poremećaj se razvije nakon primanja druge doze Pfizerovog cjepiva. Nadalje, otkriveno je da tinejdžeri pate od upornih srčanih abnormalnosti mjesecima nakon početne dijagnoze.

Ovo otkriće nalaže da, suprotno onome što vlada tvrdi, nuspojave Faucijevog cjepiva za gripu mogu biti dugotrajne, čak i kod djece. A najtužnije je to što djeca uopće imaju nula posto rizika da umru od bolesti, koji je onda razlog za primanje cjepiva?

Objavljena 25. ožujka, studija osporava stav više vladinih agencija u Sjedinjenim Državama, uključujući Centre za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koji tvrdi da je upala srca uzrokovana injekcijama mRNK (”messenger” RNK) Pfizera i Moderne uvijek “blaga.”

Istraživači iz Dječje bolnice u Seattleu proučavali su slučajeve mlađih pacijenata mlađih od 18 godina, koji su došli u bolnicu s bolovima u prsima i povišenim razinama troponina u serumu između 01. travnja 2021. i 07. siječnja 2022., što pokriva visinu mase Operacije Warp Speed kampanja injekcija. Svi su primili drugu dozu Pfizerovog cjepiva u prethodnom tjednu.

Od 35 pacijenata koji su odgovarali kriterijima, za 16 je utvrđeno da su prikladni za potrebe evaluacije. Svih 16 podvrgnuto je testovima magnetske rezonancije srca (MRI) tri do osam mjeseci nakon prvog pregleda. Utvrđeno je da 11 od njih ima trajno kasno povećanje gadolinija (LGE), iako su razine bile niže nego u prethodnim mjesecima.

“Prisutnost LGE pokazatelj je srčane ozljede i fibroze i snažno je povezana s lošijom prognozom u bolesnika s klasičnim akutnim miokarditisom”, objašnjava studija.

Tinejdzeri, problemi sa srcem nakon cjepiva

Potpuno cijepljena djeca imaju razine troponina više od 20 puta od pacijenata sa srčanim udarom

Meta-analiza osam studija pokazala je da je LGE prediktor smrti od svih uzroka, kardiovaskularne smrti, transplantacije srca, rehospitalizacija, rekurentnog akutnog miokarditisa, te je uvjet za mehaničku cirkulacijsku potporu.

Druga meta-analiza od 11 studija pokazala je da je “prisutnost i opseg LGE značajan prediktor štetnih srčanih ishoda”. Dok su neki od pacijenata djece u novoj studiji pokazali simptome koji su “bili prolazni i činilo se da većina pacijenata reagira na liječenje”, još uvijek je postojao “nenormalan nalaz”, otkrio je tim.

Sve to “pobuđuje zabrinutost za potencijalne dugoročne učinke”, napisali su istraživači, dodajući da planiraju napraviti više magnetskih rezonanca nakon godinu dana, kako bi vidjeli je li se neka od abnormalnosti riješila.

“Rad pruža više dokaza da je miokarditis u adolescenata koji je posljedica cjepiva protiv COVIDA-19 vrlo ozbiljan”, kaže dr. MadhavaSetty, viši urednik znanosti za The Defender, projekt dječje zdravstvene obrane (CHD).

“Svi pacijenti su imali značajno povišene razine troponina u serumu što ukazuje na oštećenje srca. A LGE, što ukazuje na loš ishod, bio je prisutan u više od dvije trećine djece.”

“Ti mladi pacijenti imali su srednju razinu troponina od 9,15 – više od 20 puta veću od razina pronađenih u ljudi koji pate od srčanog udara.”

Komentirajući nalaze na Twitteru, dr. Marty Makary, kirurg i istraživač javne politike na Sveučilištu Johns Hopkins, napisao je da CDC ima “građansku dužnost rigorozno proučavati dugoročne učinke miokarditisa izazvanog cjepivom”.

“Nova sljedeća studija 3-8 mjeseci nakon miokarditisa pokazuje abnormalnost srca MRI kasnog povećanja gadolinija uočena u 63 % djece”, dodao je. “Zaslužuje daljnje proučavanje.”

Prema dr. Anishi Koka, kardiologinji, studija također sugerira da će više od 70 posto tinejdžera koji razviju miokarditis od injekcija Covida ostati s ožiljkom na srcu.

 

logicno.com

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »