Što više koristite mobitel, sve ste ružniji! Evo kako gubite ljepotu

Što više koristite mobitel, sve ste ružniji! Evo kako gubite ljepotu

 

 

 

 

 

Čim se probudimo posegnemo za mobilnim telefonom. Tokom dana to učinimo ko zna koliko puta, a u njega pogledamo i pred odlazak na spavanje. Tu našu „vezu“ niko i ništa ne može da naruši, pa čak ni tvrdnja da mobilni može da loše utiče na ljepotu. Naravno, nećemo se odreći mobilnog, ali vrijedi pročitati tekst, da vidimo kako možemo da neutrališemo posljedice te naše „digitalne ljubavi“.

 

 

 

 

“Internet-vrat”

 

 

 

Bez obzira da li često često mejlove ili pratite novitete na Instagramu, bezbroj spuštanja pogleda na ekran smart telefona, vremenom može izazvati preranu pojavu dubokih horizontalnih bora na vratu te opuštanje kože ovog područja. Da biste to, potrudite se da telefon držite više u ravni očiju (što je lakše izvodljivo dok sjedite) i utrljavajte u kožu vrata losion s peptidima, koji će stimulisati produkciju kolagena i spriječiti, ili odložiti, stvaranje bora.

 

 

 

 

 

“Smart bore”

Ukoliko imate običaj da koristite telefon u mraku, onda ćete vjerovatno znatno brže nego vaša generacija početi da primećujete bore. Mnogi ljudi koriste telefon bez osvjetljenja u prostoriji – npr. u krevetu. Posljedično, vremenom počinju da se formiraju bore, jer se očni mišići – da bi kompenzovali nedostatak svjetlosti – tako dodatno naprežu. Efekat je isti kao da ste otišli na plažu bez sunčanih naočara. Krema na bazi retinola, kao i hijaluronske kiseline, ublažava izgled sitnih bora, dok injekcije neuromodulatora mogu riješiti problem onih dubljih. Najvažnija prevencija novih bora jeste – ne čitajte u mraku!

 

 

 

 

 

“Akne od mobilnog telefona”

Akne koje nastaju zbog čestih razgovora mobilnim vrlo su neugodna pojava, a njihov uzrok djelimično je bakterijske prirode. Ekrani telefona, naročito novijih generacija, obično se brzo zamaste, a bakterije se lijepe za masnoću. Zato je najbolje da koristite spiker funkciju ili slušalice, bar u većini situacija, i da redovno čistite telefon antibakterijskim sredstvom. Takođe, svakodnevno čistite lice preparatom na bazi salicilne kiseline ili, bar povremeno, uradite piling četkom za ovu namjenu.

 

 

 

 

aura.ba

 

 1,833 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »