Šta se dešava? Njemački ministar zdravlja je konačno priznao da su vakcine protiv Covid-a opasne te da su povrede izazvane vakcinom ozbiljan problem!

Šta se dešava? Njemački ministar zdravlja je konačno priznao da su vakcine protiv Covid-a opasne te da su povrede izazvane vakcinom ozbiljan problem!

Nemački ministar zdravlja Karl Lauterbah, koji je tvrdio da su vakcine protiv Covid-a „bez nuspojava“ i da Big Pharma neće profitirati od uvođenja vakcine, bio je primoran da promeni svoj stav zbog katastrofalnih rezultata tvrdokorne politike Covid-a u Nemačkoj.

Nekada hvaljen kao heroj, čovek koji se često naziva „Nemački Fauči“ sada je zahvaćen najvećim skandalom u vezi sa povredama od vakcine koje su se pojavile od pandemije.

 

Lauterbah je tu ulogu obavljao od decembra 2021. pod koalicijom koju predvodi Olaf Šolc. Profesor zdravstvene ekonomije i epidemiologije i dugogodišnji član SPD-a, Lauterbah je postao nacionalno istaknut rano u pandemiji kao tvrdolinijaš Covid agende.

 

 

U svojoj ulozi savetnika Angele Merkel i istaknutog komentatora na televiziji i Tviteru, a potom i kao ministar zdravlja zemlje, Lauterbah je zauzeo agresivan stav za blokadu i pro-vakcinaciju, tvrdeći da je njegov cilj da vakciniše svakog Nemca – putem nametanje naloga, ako je potrebno — da bi se postigao takozvani „imunitet stada“.

Izveštaj Unherd-a: Kao i većina zemalja, Nemačka nije učinila vakcinaciju zakonski obaveznom za opštu populaciju, već ju je učinila de facto obaveznom tako što je nečiji Covid status učinio preduslovom za vođenje bilo čega što liči na normalan život — i onemogućivši život nevakcinisanim, uključujući i kroz ciljana zaključavanja.

Mala, ali glasna manjina političara — uključujući krajnje levičarsku Sahru Vagenkneht i krajnje desničarsku AfD — usprotivila se Lauterbahovoj politici masovne vakcinacije, upozoravajući na neželjene efekte ovih novih vakcina zasnovanih na mRNK. Lauterbah je odgovorio tvrdnjom – ne samo u sada već ozloglašenom tvitu, već i u nekoliko emisija – da su vakcine protiv Covida „bez neželjenih efekata“. Bila je to zapanjujuća tvrdnja, s obzirom na brojke iz nemačkog Ministarstva zdravlja koje su pokazale (koje je i sam Lauterbah ponovio) da su se prijavili ozbiljni neželjeni događaji u jednoj od 5.000 vakcinacija. Ovo se povećalo na 2 od 1000 za sve sumnjive neželjene događaje.

 

 

 

Te reči se sada vraćaju da progone Lauterbaha. U poslednje dve godine u sopstvenom sistemu Ministarstva akumuliralo se više od 300.000 slučajeva neželjenih efekata vakcina, a sve više ljudi podnosi odštetne zahteve protiv države — što je, na osnovu ugovora koje je EU potpisala sa proizvođačima vakcina, država je odgovorna za bilo kakvu štetu u vezi sa vakcinom. U međuvremenu, tema povreda vakcinama počela je da se otvoreno raspravlja u nemačkim mejnstrim medijima.

Sve ovo je nateralo Lauterbaha da napravi spektakularan preokret. U nedavnom TV intervjuu, priznao je da su povrede izazvane vakcinom ozbiljan problem i da njegovo ministarstvo planira da pokrene program za istraživanje negativnih posledica vakcinacije protiv Covid-a i poboljšanje nege što je pre moguće. Pored toga, Lauterbah je rekao da se nada da će farmaceutske kompanije dobrovoljno pomoći da se obeštete oni koji su oštećeni vakcinama. „To je zato što je profit bio prevelik“, rekao je on. Pre samo godinu dana rekao je: „Farmaceutske kompanije se neće obogatiti prodajom vakcina“.

 

Lauterbahove reči pozdravile su opozicione stranke, a CDU sada poziva na istragu kako bi se ispitao odgovor vlade na Covid, ali je izazvao pomešane reakcije njegovih saveznika iz koalicije. „Takve izjave ne doprinose jačanju Nemačke kao lokacije za istraživanje i medicinu“, rekao je stručnjak za farmaciju iz koalicione partije FDP – što se odnosi na nedavnu odluku BioNTech-a da poveća svoja ulaganja u zemlji. Ovo takođe objašnjava Šolcovo ćutanje.

 

 

Teško je zamisliti lošiji pad milosti za Lauterbaha: za nešto više od godinu dana on je od nacionalnog heroja postao simbol neuspeha pandemije. Po ovom pitanju, možda tek počinjemo da grebemo po površini.

Nulta Tačka/Unheard

 954 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »