ŠTA JE TO ŠTO PRIVLAČI POZNATE OSOBE DA PREĐU NA ISLAM?

ŠTA JE TO ŠTO PRIVLAČI POZNATE OSOBE DA PREĐU NA ISLAM?

Pročitajte koje su to sve poznate osobe prešle na islam, promijenile običaje i ime

Prije izvjesnog vremena, objavom na Twitteru pjevačica Sinead O’Connor obavijestila je svoje obožavatelje kako je promijenila vjeru i da je prešla na islam te da ima novo ime – Shuhada Davitt.

“Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada”, napisala je pjevačica.
Umjetnica je na društvenoj mreži podijelila i video kako uči ezan, muslimanski poziv na molitvu.

“Ovo je moj prvi pokušaj učenja, neke riječi još uvijek izgovaram pogrešno, ali ovo je samo prvi od mnogih pokušaja koji slijede”, napisala je.

 

 

 

Irska umjetnica nije jedina poznata osoba koja je prešla na islam. Učinio je to i Cat Stevens još davne 1977. godine. Ovaj britanski muzičar švedsko-kiparskog porijekla godinu dana nakon što je prešao na islam promijenio je i ime i od tada se zove Yusuf Islam. Jedno vrijeme se bio povukao i s muzičke scene, a vratio se opet 1985. godine kada se posvetio izvođenju islamske muzike.

 

 

Pjevačica Janet Jackson odlučila je preći na islam kada se udala za biznismena iz Katara Wissama Al-Mana. Prije prelaska na islam htjela je sinu dati ime Michael po pokojnom bratu, ali kad je prihvatila vjeru svog supruga, promijenila je mišljenje i sinu je dala ime Eissa. Janet je prelaskom na islam prihvatila običaje ove vjere i u javnost je izlazila pokrivena, a njeni prijatelji su tada govorili kako intenzivno uči sve običaje te vjere.

 

 

 

Osjeća se kao da je pronašla svoje novo utočište i dom i posvećena je vjeri – rekli su tada njeni prijatelji.

Fudbaler Franck Ribéry 2002. godine prešao je na islam i preuzeo muslimansko ime Bilal.

“Smatram da sam postao jači, mentalno i fizički, otkako sam prešao na islam. Religija nije promijenila moju ličnost ili moju percepciju svijeta – rekao je nogometaš.

 

 

 

Bokser Mike Tyson odgojen je u katoličkoj porodici, ali prije nekoliko godina, dok je bio u zatvoru zbog optužbi za silovanje, odlučio je preći na islam. Jako je posvećen religiji i prije osam godina posjetio je Meku i obavio hadž.

Jermaine Jackson baš je poput svoje sestre Janet bio odgajan kao Jehovin svjedok, ali nakon što je posjetio Bahrein, odlučio je promijeniti vjeru.
Prešao je na islam. U jednom intervju rekao je kako je uvjeren da bi njegov brat Michael živio duže da je poput njega prihvatio islam.

 

 

 

Na islam je prešao i američki glumac i reper Dante Terrell Smith poznatiji kao Mos Def.

“Ili si posvećen poslu ili željama tako da je najbolji način da provedete život pokušavajući biti posve posvećeni molitvi i Alahu – rekao je jednom Mos Def. Pogledajte našu FOTO GALERIJU:

 

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »