ŠTA DA SE KAŽE OSIM “DŽABA STE KREČILI” – IZRAEL PROŠIRIO OGRANIČENJA NA ŠKOLE I PRODAVNICE

ŠTA DA SE KAŽE OSIM “DŽABA STE KREČILI” – IZRAEL PROŠIRIO OGRANIČENJA NA ŠKOLE I PRODAVNICE

Izrael je u ponedeljak uveo niz novih ograničenja za kupce i školsku decu u oblastima sa visokom stopom zaraze, i tako proširio sistem Green Pass koji nevakcinisanim zabranjuje pristup nekim mestima.

Komisija za ustav, pravo i pravdu Kneseta odobrila je nova ograničenja, koja je usvojio vladin Komitet za koronavirus, na devet dana, počevši od ponoći između nedelje i ponedeljka.

Nova pravila ograničavaju neke javne prostore na vakcinisane ili oporavljene, preko sistema Green Pass, i prekidaju nastavu sa ličnim prisustvom za školarce u oblastima sa visokom stopom zaraze COVID-om, ako je manje od 70% dece u datom odeljenju vakcinisano.

 

IZRAEL PROŠIRIO OGRANIČENJA GREEN PASS-a NA ŠKOLE I PRODAVNICE

 

 

Zatvoreni centri, kao što su tržni centri, sada će potpasti pod ograničenja sistema „Purple Pass“, ograničavajući broj ljudi dozvoljenih unutra na jednog na svakih 15 kvadratnih metara prostora.

Velike prodavnice, sa više od 100 kvadratnih metara prostora, koje nisu označene kao „neophodne“, moraće da rade po sistemu Green Pass, zabranjujući ulazak nevakcinisanim osobama i onima bez dokaza o oporavku ili nedavnih negativnih testova.

„Osnovni“ prostori izuzeti iz sistema Green Pass uključuju prodavnice koje prodaju predmete za ličnu higijenu, prodavnice koje prvenstveno prodaju naočare i kontaktna sočiva, apoteke ili prodavnice koje prodaju medicinsku opremu, supermarkete, minimarkete i prodavnice prehrambenih proizvoda.

Obroci u zatvorenom prostoru u tržnim centrima više neće biti dozvoljeni, a kupovina za poneti biće dozvoljena samo za pojedince sa Green Pass-om.

Dok su ograničenja stupila na snagu u ponoć između nedelje i ponedeljka, policija neće početi da primenjuje nova ograničenja i kazne do utorka.

Stotine policajaca biće raspoređeno u tržne centre širom zemlje od utorka, uključujući tajne službenike, zajedno sa oko 1.500 gradskih inspektora iz lokalnih opština.

Školama u oblastima navedenim kao crvena ili narandžasta zona, što ukazuje na visoku ili srednju do visoku stopu infekcije, biće zabranjeno da predaju uz lično prisustvo za razrede 7-12 ako dato odeljenje ima manje od 70% stopu vakcinacije.

Od 1. do 6. razreda u crvenim i narandžastim gradovima biće potrebno da se nametne sistem „ograničenog kontakta“, modifikujući predavanje uz lično prisustvo kako bi se minimizirao kontakt između velikih grupa učenika.

 

 

 

nultatacka

 1,480 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »