SRBIJA: ČAK 43 POLICAJCA SU POVRIJEĐENA U NEREDIMA, UHAPŠENE 23 OSOBE

SRBIJA: ČAK 43 POLICAJCA SU POVRIJEĐENA U NEREDIMA, UHAPŠENE 23 OSOBE

 

 

Policija je tokom sinoćnih nereda uhapsila Damnjana Kneževića i bivšeg člana “Dveri” i poslanika Srđana Nogu koji se mogu označiti kao organizatori upada u Narodnu skupštinu, rekao je direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

 

 

 

 

 

 

On je rekao da se policija tokom sinoćnjih protesta “krajnje uzdržano reagovala”, te da je oko 23.00 sata upotrebila hemijska sredstva.

  • Povrijeđena su najmanje 43 policajca. Uhapšene su 23 osobe zbog nereda. Zapaljeno je pet policijskih vozila, a povrijeđena su i tri konja – naveo je Rebić za RTS.

Prosvjedi u Srbiji protiv Vučića [100posto NEWS] - YouTube

 

 

Ranije je rečeno da je u neredima povrijeđeno ukupno 20 osoba, 13 policajaca i sedam civila.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je u popodnevnim satima najavio da će zbog alarmantne epidemiološke situacije u Beogradu tokom narednog vikenda ponovo biti uveden policijski sat, što je isprovociralo reakciju građana, proteste i nemire i njihov sukob sa policijom.

 

 

 

 

 

 

Prema procjeni policije, u Beogradu se na sinoćnim protestima okupilo oko 5.000 građana.

On je za RTS rekao da policija nije imala nikakvu najavu okupljanja u Beogradu, kao i da u ostalim gradovima gdje je bilo okupljanja ono nije bilo ni približno kao u prijestonici.

  • Naravno, nisu svi bili militantni i nasilni. Jedna manja grupacija od njih stotinjak, dvjesta se odlučila na ovakvo ponašanje i probila taj policijski kordon. Srećom vrlo brzo smo konsolidovali situaciju i izbacili ljude iz Narodne skupštine – rekao je Rebić.

 

 

 

 

 

HAYAT.BA

 1,994 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »