SMIJEŠNO ILI ŽALOSNO…. NI JEDNO NI DRUGO NEGO URNEBESNO!!! IGRAČI BUNDESLIGE MOĆI ĆE SLAVITI GOLOVE SAMO DODIROM LAKTOVIMA ILI NOGAMA

SMIJEŠNO ILI ŽALOSNO….  NI JEDNO NI DRUGO NEGO URNEBESNO!!!  IGRAČI BUNDESLIGE MOĆI ĆE SLAVITI GOLOVE SAMO DODIROM LAKTOVIMA ILI NOGAMA

 

 

 

Nogometaši njemačke Bundeslige moći će slaviti postignute golove samo dodirom laktovima ili nogama, objavila je njemačka novinska agencija (DPA), pozivajući se na list Bild.

 

 

 

Nakon dvomjesečne pauze nogometna sezona u Njemačkoj započet će utakmicama prve i druge lige u subotu, 16. maja.

Njemački list dodaje da igračima neće biti dozvoljeno rukovanje ili grljenje kada slave golove. Koliko god je moguće, moraju se suzdržati od pljuvanja po travljaku, napisano je u dokumentu kojeg su klubovi dobili od Udruženja njemačke lige (DFL).

 

 

 

 

Na stadionima i tavnjacima neće biti maskota, igrači se neće rukovati prije utakmice, a neće biti ni grupnih fotografija. Ekipe iz tunela ili garderobe neće istovremeno izlaziti na teren.

U dokumentu se navodi da će svi koji sjede na klupi obavezno nositi zaštitne maske, a između igrača i trenera bit će potrebno barem jedno slobodno mjesto. Treneri će masku moći ukloniti samo kada daju upute igračima, na udaljenosti od minimalno 1,5 metara od svojih ili suparničkih igrača.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »