SLOBODA NA KORAK OD SRBIJE! U BiH VAKCINISANO SVEGA 22% POPULACIJE, MINIMALNO OBOLJELIH, NEMA KOVID PROPUSNICA NITI ĆE IH BITI?!

SLOBODA NA KORAK OD SRBIJE! U BiH VAKCINISANO SVEGA 22% POPULACIJE, MINIMALNO OBOLJELIH, NEMA KOVID PROPUSNICA NITI ĆE IH BITI?!

Da li su skijališta i ostali turistički sadržaji u Bosni i Hercegovini neka vrsta masovne imunizacije, i da li to najavljuje kraj pandemije, pitaju se svi strani mediji u svetu i regionu…

U Bosni i Hercegovini još uvek nema i neće izgleda ni biti kovid propusnica. Ta pravila važe za sve ugostiteljske objekte i za ulazak u zatvorene prostore. Vlasti su odustale od primenjivanja pravila VTP, “vakcinisan-testiran-prebolio” koje je trebalo da stupi na snagu 20. decembra. Restorani i kafići su puni gostiju, situacija je kao da se pandemija nija ni desila.

Strani mediji izveštavaju o velikom broju turista na skijalištima. Kako navodi Asošijeted Pres, samo jedan od mnogih medija, hiljade skijaša iz cele zemlje, Balkana i Evropske unije zadovljno je skijalo kroz svež sneg na planinskim obroncima BiH nakon zvaničnog početka sezone 4. decembra.

NAJNOVIJI VIDEO IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DIKA ZEČEVIĆ! SAMO ZABRANJENE TEME!

Od stranih turista se ne traži da pokažu dokaz o vakcinaciji, nedavnom oporavku ili negativnom testu da bi mogli na skijaške staze, u restorane, barove ili ostale zatvorene objekte. Iako su na snazi obaveze za nošenje maski u zatvorenom i socijalno distanciranje, njihova primena i dalje je nasumična, piše novinska agencija Asošijeted Pres.

Iako nadležni smatraju da je epidemiološka situacija stabilna, lekari “kukaju” i izražavaju veliku zabrinutnost zbog povećanja broja kritičnih pacijenata.

Osim toga, procenat vakcinisanih građana je daleko ispod broja kojeg je SZO očekivao, trenutno oko 22%. Na primer, jedna Južna Koreja ima više od 80% vakcinisanih osoba a ima rekordan broj obolelih i umrlih.

 

NultaTačka/SrbinInfo

 2,057 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »