SJEVERNA KOREJA SVIJETU PREDSTAVILA SVOJE NOVO ORUŽJE, SVE JE NADGLEDAO KIM JONG-UN ‘Štitit će našu državu poput čeličnog zida!’

SJEVERNA KOREJA SVIJETU PREDSTAVILA SVOJE NOVO ORUŽJE, SVE JE NADGLEDAO KIM JONG-UN ‘Štitit će našu državu poput čeličnog zida!’

Sjevernokorejski mediji u petak su izvijestili kako je tamošnji predsjednik Kim Jong Un posjetio mjesto gdje se testira novo taktičko oružje kojime se “pokazuju brzorastuće obrambene mogućnosti”.

 

 

 

Ovo je prvo spominjanje razvoja novih oružja u Sjevernoj Koreji od početka ove godine, a prijeti pogoršavanju političke atmosfere vezane za pregovore između Pjongjanga i Washingtona.

“Današnji rezultati pokazuju opravdanost partijske politike koja se fokusira na razvoj znanosti i tehnologije kako bismo se obranili, a njima smo svima u regiji pokazali naše brzorastuće obrambene mogućnosti”, izjavio je Kim.

North Korean leader Kim Jong Un leads the testing of a newly developed tactical weapon, in this undated photo released on November 16, 2018 by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA). KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT.

 

Prema sjevernokorejskoj novinskoj agenciji KCNA, novo oružje bi trebalo štititi tu državu kao “čelični zid”.

Jedina fotografija koju su sjevernokorejski mediji objavili pokazuje Kima na nekoj plaži okruženog časnicima u vojnim odorama, no na njoj nema nikakvog oružja.

 

 

 

 

Washington je na ovu objavu reagirao kratkim priopćenjem u kojem navodi kako “ostaje uvjeren da će se obećanja koja su dali predsjednici Trump i Kim održati” referirajući se na njih sastanak u Singapuru u lipnju kada su se dogovorili kako će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

 

 

 

 

jutarnji.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »