SJEĆATE LI SE OVOGA? ŽUTE kartice za nevakcinisane radnike Gorenja u Srbiji – Ovo podsjeća na nešto iz nacističke Njemačke

SJEĆATE LI SE OVOGA? ŽUTE kartice za nevakcinisane radnike Gorenja u Srbiji – Ovo podsjeća na nešto iz nacističke Njemačke

Obavezno testiranje, ali i dodela plavih i žutih kartica u zavisnosti od statusa vakcinacije, nateralo je na pobunu radnike u valjevskoj fabrici „Gorenje“.

Skandaloznim odlukama firme, po rečima radnika, kojima se krši nekoliko zakona Republike Srbije, zaposleni se diskriminišu, a što je najgore rukovodstvo nema nameru da poništi odluke koje podsećaju na holokaust, obeležavanje i progon Jevreja.

SRBIJA: ŽUTE kartice za nevakcinisane radnike Gorenja – Ovo podsjeća na nešto iz nacističke Njemačke

Više od 550 radnika je potpisalo peticiju u kojoj se od rukovodstva firme traži da se ove mere obustave, a najavljen je i štrajk.

 

Postoji slučaj radnika koji ima medicinsko izuzeće za testiranje, ali i pored toga „Gorenje“ ga progoni, ne dozvoljava mu da radi, a sad mu je uručeno i upozorenje pred otkaz. Firma je imala tri dana po zakonu da donese odluku po njegovoj žalbi, ali je od tada prošlo skoro mesec dana bez epiloga.

Šta dalje najavljuju radnici i kako kompanija reaguje na ove optužbe, pogledajte u video prilogu.

 

 

 

 

 

Nulta Tačka/SrbinInfo

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »