Sjajan recept koji kosi vraća prirodnu boju: ZA 40 DANA NESTAJU SIJEDE U KOSI!

Sjajan recept koji kosi vraća prirodnu boju: ZA 40 DANA NESTAJU SIJEDE U KOSI!

 

 

 

Da li ste znali da možete usporiti pojavu sijede kose i povratiti svoju prirodnu boju?

 

 

 

Naučnici tvrde da je uzrok sijede kose usporavanje matičnih ćelija, odnosno dolazi do zastoja u proizvodnji melanina koji se nalazi u folikulama. U zavisnosti od vaše genetske predispozicije, naše ćelije vremenom počinju da proizvode sve manje i manje pigmenta što na kraju rezultira sijedom kosom.

Tradicionalna kineska medicina, opet tvrdi da se korijeni kriju u zdravlju krvi i bubrega. Zbog toga se preporučuje izbjegavanje mliječnih proizvoda, mesa i soli.

Ako ste osijedili prije vremena to može da ukazuje na disfunkciju štitne žlijezde, nedostatak vitamina B5, B6 i B12, ili na anemiju. Nedostatak pomenutih vitamina može da ukaže na veliki broj bakterija u crijevima.

 

 

 

Nedostatak vitamina A, cinka i bakra može prouzrokovati pad imuniteta, slabljenja krvi, a u nekim slučajevima i moždani udar.

Zbog toga se preporučuje da redovno konzumirate sok od pšenične trave koji nam daje niz prednosti: čisti krv, regeneriše kožu i vraća joj sjaj, te kosi vraća prirodnu boju i sprječava da osijedite

 

 

 

Sok od pšenične trave

Potrebno je: 30 ml soka od pšenične trave, čaša isjeckanog voća po izboru (kivi, jabuka, trešnje), čaša soka od limuna, kašičica meda, malo vode.

 

 

Primjena: Sve sastojke stavite u blender pa pijte ovaj sok (smuti) dva puta dnevno.

Isti efekat ima i smjesa protiv sijede kose koja se uzima tokom 40 dana (3 puta na dan, pola sata prije obroka)

Potrebno je: 1kg domaćeg meda, 200g sjemena lana, 3 čehne bijelog luka, 4 velika limuna.

 

 

 

Priprema:
Limun očistite od kore i stavite u blender, sjeme lana sameljite pa dodajte limunu, bijeli luk očistite i stavite u blender i sve sameljite u glatku smjesu. Ovoj smjesi dodajte med pa dobro sve sjedinite.

Smjesu prebacite u teglu i uzimajte 3 puta dnevno po 1 kašičicu tokom 40 dana.

Osim što ćete kosi vratiti prirodnu boju, poboljšaćete i imunitet. Da bi sok i smjesa djelovali kako treba, nemojte da konzumirate alkohol ili cigarete.

 

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »