Sirutka na ovaj način je ubjedljivo najbolji način za čišćenje jetre i cijelog organizma..

Sirutka na ovaj način je ubjedljivo najbolji način za čišćenje jetre i cijelog organizma..

 

 

Surutka na ovaj način je ubjedljivo najbolji čistač jetre a samim tim i cijelog organizma..

 

Surutka je bogata mliječnom kiselinom i enzimima, ali i visokovrijednim bjelančevinama, vitaminima (B6, B2, B12, K, C), mineralima (kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor), amino-kiselinama, a pored toga ima nisku kaloričnu vrijednost.

 

 

Slikovni rezultat za sirutka

 

 

Vijekovima se koristi kao sredstvo za podsticanje apetita i poboljšanje varenja, a savremena nauka dokazala je da, osim toga, spriječava pojavu hipertenzije, moždanog i srčanog udara, reguliše holesterol, povećava mišićnu masu, preveniše osteoporozu, jača imunitet, elimiše stres, obezbjeđuje organizmu visok nivo energije..

 

 

 

 

Recept za pripremu surutke:

  • Prokuhati litar mlijeka i dok je još vrelo, dodati sok od jednog limuna.
  • Ostaviti da odstoji neko vrijeme, dok se ne odvoji providna zelenkasta tečnost (surutka) koju treba presuti u flašu i odložiti u frižider.
  • Ono što preostane jeste ukusan, mladi domaći “rikota” sir.

 

 

 

Surutka za detoks

 

Jetra je jedini organ u ljudskom tijelu koji ima moć regeneracije, a ima ključnu ulogu u preradi hrane i detoksikaciji organizma.

Da bi surutka pomogla obnavljanje oštećene jetre, potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti od pola litra do litar ove tečnosti. Poželjno je izbjegavati masnu hranu, alkoholna pića, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.

Surutka se, takođe, preporučuje osobama koji žele da se oslobode viška kilograma, jer pruža osjećaj sitosti podstičući lučenje hormona koji utiče na smanjenje apetita.

 

 

 

Brojne studije o bjelančevinama iz surutke potvrđuju njihov potencijal u jačanju imuniteta, spriječavaju nastanak karcinoma, kao i ozbiljnih imunih poremećaja izazvanih HIV virusom. Istraživanja na Bostonskom univerzitetu pokazala su da surutka kao lijek može da spriječi bolest osteoporozu, jer ona nadoknađuje bjelančevine čiji nedostatak dovodi do poroznosti kostiju.

 

 

 

Postojao je nekada jedan farmer koji je volio svoje životinje te je rekao ovo znajući koliko se krave žrtvuju za ljude jer je uvidio da je mlijeko tako zdrav proizvod i da krave koje su vrlo inteligentne životinje cijeli život opskrbljuju porodice hranom..

 

 

 

“Odajte poštovanje svim kravama i poštujte ih jer su one svojim proizvodima mnoge generacije nahranile.. Nemojte ih nagraditi tako što ćete njih ubiti ili njihovu djecu”

 

 

 

 

 

 

 

izvor:kucnilekar

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »