ŠEST ZDRAVSTVENIH PROBLEMA KOJE LIJEČI KANTARIONOVO ULJE

ŠEST ZDRAVSTVENIH PROBLEMA KOJE LIJEČI KANTARIONOVO ULJE

 

 

 

Mnogi kažu kako za svaku bolest postoji određena trava, no kantarionovo ulje liječi ih čak šest. Kantarionovo ulje dolazi iz biljke koja je u narodu još poznata pod imenom Gospina trava, te se kaže da ne postoji oboljene kako fizičko tako i psihičko da ga ne može izliječiti ovo ulje. Od kožnih oboljenja i oštećenja, pa sve do depresije, kantarionovo ulje će se pobrinuti za ono što vas muči.

 

 

 

 

 

 

DEPRESIJA

Kantarionovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje, a istraživanja su pokazala kako na depresiju, pa čak i onu sezonsku, ima utjecaj zato što usklađuje razine hormona seratonina i dopamina.

 

 

 

 

KOŽNI PROBLEMI

Kantarionovo ulje odličan je izbor kao lijek za kožne probleme, zbog toga što djeluje antibakterijski, rane će brže zarasti dok možete i liječiti opekotine prvog stepena. No, ne savjetuje ga se koristiti kada se idete sunčati jer može povećati šansu od crvenila kože i opekotina. Na koži se koristi tako da se na određeno mjesto namaže, no nemojte ga stavljati na one rane koje još krvare.

 

 

 

 

PROBAVNE TEGOBE I UPALE

 

Koristiti se može i kada vas boli u stomaku, kod upale jajnika, ali i kod bolnih bubrega te protiv proljeva.

 

 

 

 

MASAŽA

Kantarionovo ulje izuzetno je pogodno za masaže, a pomoći će čak i kod propadajuće boli. Možete uzimati i oralno dva puta dnevno, dok čaj od gospine trave, je izuzetno koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

 

 

 

 

UKLJEŠTENI ŽIVCI

Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dvije do tri kape kantarionovog ulja stavite u dvije kašike maslinovog ili bademovog ulja te mažite na bolno mjesto svaka tri sata.

 

 

 

 

UHOBOLJA

Kantarianovo ulje pomaže i kod uhobolje, a možete ga upotrijebiti samostalno, odnosno jednostavno nakapati u uho i zatvoriti uho komadom vate. Ističe se kako kantarianovo, kao niti nijedno drugo ulje, ne stavljate u uho ako već postoji iscjedak jer može pogoršati situaciju.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »