Savjeti za “sretan” brak koje nikada ne biste trebali poslušati

Savjeti za “sretan” brak koje nikada ne biste trebali poslušati

 

 

 

 

 

Onog trenutka kad kažete sudbonosno “da” svom partneru niste osigurali sreću do kraja života. Brak zahtijeva puno truda i ulaganja.

Ponekad napori koje ulažemo funkcioniraju, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu savjeta i prijedloga kako popraviti stvari.

 

 

 

Međutim, iako su ti savjeti obično dobronamjerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri savjeta za “sretan” brak koja nikada ne biste trebali poslušati.

 

 

 

 

1. U redu je ako nema seksa

Sedmica ili dvije pa i mjesec dana bez seksa, naravno, ne moraju značiti da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan dio bračnog života i ako izostaje duže vrijeme, to nije u redu i vjerovatno znači da nekakav problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji vrijeme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje što se događa i riješili problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posljedica može biti i emocionalno udaljavanje.

 

 

 

 

 

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim riječima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz svijeće, isplanirajte bijeg za vikend… Pitanje je – želite li zaista stalno biti pod pritiskom da morate napraviti nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste skupa? Iako mini bijeg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše. “Bacite” se na čišćenje kuće ili zajedno prošetajte psa.

 

 

 

 

3. Roditeljstvo će riješiti sve probleme

Ovaj savjet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od savjeta koje nikako ne smijete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se… dijete će možda riješiti vaše probleme – ali na vrlo kratko razdoblje, a kada početno uzbuđenje dođe kraju, vratiti će se svi problemi koji su vas morili prije bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je također stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, prije nego se “bacite” na pravljenje djece, popravite svoj odnos.

 

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »