Savjeti psihologa za srećan život: “Šta vas briga šta drugi misle, oni ne plaćaju vaše račune”

Savjeti psihologa za srećan život: “Šta vas briga šta drugi misle, oni ne plaćaju vaše račune”

 

 

 

Koliko ćemo biti srećni ili nesrećni zavisi najviše od nas samih i naših shvatanja.

 

1. Pomiri se sa svojom prošlošću – da ti ne uznemirava sadašnjost.

 

 

2. Što drugi ljudi misle o tebi – nije tvoja stvar.

 

 

3. Vrijeme liječi gotovo sve – daj vremenu šansu.

 

 

4. Nemoj uspoređivati svoj život sa životima drugih i nemoj ih osuđivati – nemaš nikakvu predstavu o tome kakav je njihov put.

 

5. Prestani previše razmišljati – potpuno je normalno da ne znaš sve odgovore, a saznat ćeš ih kada se najmanje budeš nadao.

 

 

6. Niko nije zadužen za tvoju sreću – osim tebe.

 

 

7. Nasmij se – nisu svi problemi na svijetu tvoji. Pozitivno razmišljanje od presudne je važnosti za srećan, ispunjen život.

 

 

 

Treba uvijek pronaći perspektivu iz koje se vidi pozitivan smisao svakog iskustva. A to je vještina koja se uči. – Odmah počnite da tražite dobru stranu u sebi i drugima, ali i u svakodnevnim događajima. – U stresnoj situaciji postavite sebi tri pitanja: Zašto je ta situacija važna, šta je najveći problem.

Najzad, šta vi možete da uradite da stvari okrenete u svoju korist? Dostizanje sreće zaista je životni projekat, a istinski lični sklad i harmonija zahtevaju predan i dugotrajan rad na sebi. Međutim, sreća nije nešto što se čeka godinama, ona se krije u svakom trenutku koji proživljavamo.

 

Povezana slika

 

Bićemo u stanju da od života dobijemo ono najbolje samo ako smo sposobni da to isto izvučemo iz malih, običnih stvari. Živite punim plućima u sadašnjem vremenu, tako ćete steći kolekciju lijepih uspomena. Usmjerenost na ovdje i sad rasterećuje anksioznosti, stresa i tuge.

Čovjek nezadovoljan sobom po pravilu je nezadovoljan i svojim životom. Zato, da biste bili srećni, morate da naučite da volite i vrednujete sebe. Da biste pobijedili komplekse i promijenili lošu sliku o sebi, uradite sljedeće: Sami ili uz pomoć stručnjaka pronađite uzrok negativnog doživljaja sebe. – Utvrdite ima li realnog osnova da se osjećate loše. Ako ima, počnite da mijenjate ono što vam smeta.

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »