Ruska travarka Elena tvrdi: Ova tri “korova” su dar od Boga! Liječe cijelo tijelo! (RECEPT)

Ruska travarka Elena tvrdi: Ova tri “korova” su dar od Boga! Liječe cijelo tijelo! (RECEPT)

Podijeli

Ruska monaška travarka Elena Fedorovna Zajceva tvrdi da će nas takozvani korov spasiti od bolesti. Ona se kune u ove tri biljke: “Bog nam ih je doslovno bacio pod noge!”

Od ova tri “korova” može se napraviti piće ili čaj, a njihova kombinacija donosi tijelu apsolutno zdravlje.

Puzava pirika

Pirika (pasja pšenica, obična pirika, pirevina, troskot, lat. Elymus repensje) je ozloglašeni “korov” koji nam je Bog doslovno bacio pod noge. Ne postoji ni jedan vrt bez pirike.

Ne postoji bolest koju pirika ne liječi: koristi u rasponu od oftamologije do onkologije.

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju jesti piriku. Za čovjeka je ovaj korov neprocjenjiv jer obnavlja poremećen metabolizam.

Odvar od pirike liječi ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamence iz bubrega i žuči, liječi bolesti pluća, kroničnog bronhitisa, crijevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.

Korijen pirike liječi disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu, furunkulozu.

Jednostavno ne postoji kontradikcija kada se koristi pirika. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suhog korijena se može napraviti i kava ili kaša, a oni koji su živjeli u ratno vrijeme dobro se sjećaju ukusa ove biljke.

Maslačak

Maslačak se također smatra korovom. U rano proljeće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu.

Od ovog lišća se može skuhati i varivo, a korijen se može ispeći sa krumpirom.

Lišće maslačka liječi anemiju, rak želuca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…

U jesen ako vidite maslačak koji nije procvjetao, iskopajte korijen i osušite ga – to je čisto blago.

Čičak

Čičak je biljka koja može stati na kraj mnogim vrstama karcinoma. Može izliječiti dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju… Čičak je u stanju  izliječiti i hepatitis C.

Čičak pomaže kod liječenja tumora jetre kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju kolesterola, liječi bubrege, izbacuje kamence iz bubrega i žuči.

Korijen čička sprječava gripu i normalizira temperaturu. Čaj od korijena čička i cvijeta lipe uspješno liječi prehladu i gripu.

Od suhog i mljevenog korijena čička može se peći kruh i kuhati kaša, a od lišća napraviti ukusno varivo ili salata.

Od suhog korijena čička, maslačka i pirike se može napraviti ukusna i zdrava mješavina za kavu.

Elena Fedorovna Zajceva savjetuje da se korijenje ovog korova vadi u rano proljeće, ali može i u jesen, prirodno suši, zatim melje i koristi za kuhanje kaša, kave i pravljenje kruha.

Kako kuhati čaj od korijenja

Elena preporučuje da uzmete žlicu suhog i mljevenog korova jedne biljke i potopite je u 400 ml ključale vode. Pustite da čaj vrije 10 minuta, a zatim ga sklonite s vatre. Ostavite čaj da odstoji dva sata i pijete po pola šalice tri puta dnevno, prije svakog obroka.

Nemojte miješati korijenje. Pijte tjedan dana čaj od maslačka, zatim drugi tjedan čaj od čička, a onda treći tjedan pijte čaj od pirike.

 

 

 

 

Stil.kurir

 5,103 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »