Rusija: “Od 1. aprila plin morate plaćati rubljama ili zlatom” . Njemačka je odbila ponudu. Energetski slom Europe pred vratima?

Rusija:  “Od 1. aprila plin morate plaćati rubljama ili zlatom”  . Njemačka je odbila ponudu. Energetski slom Europe pred vratima?

Vladimir Putin dao je zeleno svjetlo za plaćanje plina samo u rubljama za kupce iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog Ukrajine. Europom je zavladala panika i od danas je sve moguće.

Putin je u četvrtak potpisao dekret kojim zahtijeva da svi kupci iz neprijateljskih zemalja otvore račune u ruskim bankama kako bi olakšali plaćanje. Mjera stupa na snagu 1. travnja.

“Ako neprijateljske zemlje ne budu plaćale u rubljama od 1. travnja, to ćemo smatrati neispunjenjem ugovora o plinu i u tom slučaju će postojeći ugovori biti raskinuti”, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

”Neprijateljske” države na koje Putin misli su SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija, Japan, Tajvan, Južna Koreja, Švicarska, 27 nacija Europske unije, uključujući i Hrvatsku, te niz manjih zemalja. Prelazak na rusku nacionalnu valutu u plaćanju plina najavljen je ranije ovog mjeseca kao odgovor na sankcije bez presedana protiv Rusije, uključujući zapljenu gotovo polovice deviznih rezervi te zemlje koje se drže u inozemstvu.

Rublja se u međuvremenu oporavlja, a “neprijateljske” zemlje su u panici, osim Sjedinjenih država koje sretno trljaju ruke, jer su im europski državnici predali svoje narode na pladnju. Sada će umjesto jeftinog plina, potrošači Europe plaćati skupi američki plin. Nije iskljenučeno da će taj skupi plin, raznim kanalima u konačnici biti ruski. Nešto slično smo vidjeli s Ukrajinom.

Putin o cijenama gasa

Međutim, stvar koja plaši sve logične osobe su upravo mogući nemiri zbog poskupljenja energije i gospodarskog sloma, koji više nije samo bajka, već postaje stvarnost. Ne radi se samo o grijanju, nego i o poskupljenju rada, što će u konačnici smanjiti izvoz već prezaduženih europskih poduzeća.

Očitno su europski državnici, svjesno ili nesvjesno, upali u klopku Sjedinjenih dražava koje otvoreno zagovaraju veliki europski sukob, s ciljem da oslabe Europu i spriječe vezu s Rusijom, koja posjeduje jeftine resurse.

Njemački narod je vrijedan i pošten, ali su ih vođe u zadnjih 100-tinjak godina dva puta uvukle u pakao. Vrlo je moguće da će ih uvući i treći put, koji će Europu vratiti 30-50 godina unazad. Glede Hrvatske, stvar je identična. Pavelić je Hrvatsku predao Hitleru i Musoliniju, a Plenković i saborski zastupnici će predati svoj narod korumpiranim europski birokratima.

Ne smijemo dozvoliti da zavade narode bivše Jugoslavije i da po treći put mi plaćamo cijenu kriminalnih odluka.

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »