RIJEŠITE SVE PROBLEME UZ POMOĆ JEDNE ČAŠE VODE: U OVU TEHNIKU SE KUNE POLA SVIJETA

RIJEŠITE SVE PROBLEME UZ POMOĆ JEDNE ČAŠE VODE: U OVU TEHNIKU SE KUNE POLA SVIJETA

U životu se često dešava da za neke probleme nije lahko pronaći pravo rješenje, javlja se sumnja ili se dvoumite oko pravog izbora. Nekad, jednostavno, ne znate kako da postupite u ovoj ili onoj životnoj situaciji.

 

Ako iskreno želite pronaći rješenje za svoj problem, ili odgovor na pitanje koje vas dugo muči, metoda „Čaša vode“ će vam u tome pomoći.

Autor metode, José Silva, postao je poznat širom sveta zahvaljujući razrađenim kompleksom psiholoških treninga, čiji je osnovni „sastojak“ ljudska intuicija.

Ako budete koristili ovu tehniku, moći ćete aktivirati „treće oko“, da biste ga koristili u različitim situacijama.

Koristeći tehniku „Čaša vode“ programirate podsvijest na lahko rješavanje svojih problema. U početku je ova tehnika bila konstruisana tako da čovjek može samostalno i brzo pronalaziti izlaz iz teških situacija. Ali i za ispunjenje želje, ova tehnika je, takođe, idealna.

 

 

Tehnika „Čaša vode“ José Silva:

Pre nego što krenete na spavanje, naspite vodu u čašu.

Sada bitan momenat: potrebno je u sebi ili naglas formulisati svoj zahtjev. Obavezno ga formulišite precizno. Izbegavajte neodređenost, samo konkretnost. Ne koristite rječcu „ne“.Na primjer, pitanje: „Zašto ja ne mogu pronaći novac za putovanje u inostranstvo?“ – nije dobro.

Ispravno bi bilo: „Na koji način da dobijem novac za putovanje u Pariz“. Ovo je primjer preciznog, i apsolutno konkretnog pitanja.

 

Ili: „Sada tražim rješenje problema kako maksimalno brzo i lahko da ostavim cigarete?“ ili „Koje je, za mene, najpovoljnije rješenje problema kupovine stana (automobila..)?“ ili „Kako brzo i lako da pronađem posao sa platom od 500 eura?“ ili „Kako da rješim problem (taj i taj) sa svojim suprugom (kćerkom, sinom)“ itd.

Uzmite čašu vode u ruke, skoncentrišite se, zatvorite oči, pridignuvši očne jabučice malo gore, i popijte pola čaše vode, ponavljajući, pri tome, u sebi:

– To je sve što je potrebno da uradim za rješavanje mog problema.

 

 

Preostalu polovinu čaše vode poklopite, i idite mirno na spavanje. Ujutro popijte preostalu vodu, zatvorenih, i na gore podignutih očiju. Obavezno ponovite svoje pitanje (nemojte mijenjati redoslijed riječi), koje ste postavili prethodno veče i frazu u mislima „To je sve što je potrebno da uradim za rješavanje mog problema“, piše Uspešna žena.

Možda vam se, već u toku noći, ili tokom slijedećeg dana, u obliku prosvetljenja ili spontane misli, javi jednostavno i očigledno rješenje vašeg problema. Ili moguće je, da u toku slijedećih nekoliko dana, naiđete na situaciju, koja će biti neka vrsta nagoveštaja u kom pravcu treba da se krećete dalje.

Telefonski poziv, članak u novinama, neočekivani susret… sve to može biti ključ za rješavanje vašeg problema.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »