RIJEŠITE SE PAUKA U KUĆI UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA

RIJEŠITE SE PAUKA U KUĆI UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA

 

 

 

 

 

Nikome nije baš prijatno kad naleti na pauka kako vreba iz nekog kutka.

1. Naselite bubamare.

Ako imate vrt, terasu ili balkon, naselite ga bubamarama. Ovi dražesni kukci veliki su neprijatelji paucima jer je svaka od tačkastih bubica u stanju da pojede i do 50 paukova dnevno!

Posadite biljke koje privlače bubamare, poput kopra, komorača i kadifica i spasite se od paukova.

 

 

 

 

2. Koristite mentol.

Pauci mrze pepermint, pa je najjednostavniji način da ih zadržite podalje od svog doma da u vodu nakapate nekoliko kapi ulja peperminta i time poprskate ćoškove svog doma.

Preparat možete napraviti sami ili kupiti gotovo sredstvo protiv paukova na bazi peperminta.

 

 

 

 

3. Uklonite sve mreže.

Možda zvuči jednostavno i očigledno, ali redovno uklanjanje paukovih mreža je najbolji način borbe protiv paukova. Redovno pregledajte sve skrivene kutke svoje kuće, uklonite mreže i tako spriječite njihovo razmnožavanje.

 

 

 

 

4. Nabavite kućnog ljubimca.

Ljubimci su vrlo uspješni borci protiv paukova jer ih sve – pojedu. Životinje, a naročito mačke, loviće po kući sve što se miče i uništiti neželjene goste čak i prije nego što uspete da primijetite da su uopšte tu, piše Aura.ba.

 

 

 

5. Počistite nered.

Pauci vole prostore pretrpane stvarima gdje ima puno skrovitih mjesta u koje mogu da se zavuku.

Ako u stanu držite nepotrebne komade namještaja i na desetine saksija sa cvijećem, oslobodite se viškova stvari pa će i paukova biti manje. Uklonite sve stvari koje ne koristite i ne dopustite da se nered gomila.

 

 

 

 

6. Rasporedite po kući narandže i limun.

Mali osmonožni napasnici ne podnose miris citrusa, pa ih neće biti u vašoj okolini ako po kući držite limun, pomorandže, mandarine i slično.

 

 

 

 

7. Operite prozore specijalnom mešavinom.

Ako operete prozore mješavinom amonijaka i vode, spriječićete paukove da ulaze u kuću. Kad se prozori osuše, premažite ih novinskim papirom natopljenim kerozinom koji će brzo izvjetriti, no ipak ostaviti repelent koji će odbiti paukove, muhe i komarce.

 

 

 

 

8. Koristite eukaliptus.

Još jedan miris koji pauci jednostavno ne podnose je eukaliptus, pa stavite ovu biljku u kupatilo, ormar i na slična mjesta na koja bi se paukovi mogli da se zavuku.

Osim što ćete time odbiti paukove, stan će vam poprimiti prijatan miris.

 

 

 

 

9. Svijeće s cimetom.

Investiranje u svijeće s cimetom odličan je način da spriječite paukove da se šire po kući. Naime, cimet je još jedan od mirisa koji pauci ne podnose.

 

 

 

 

 

AURA.BA

 1,659 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »