RIJEŠIT ĆE VAS SVIH UPALNIH PROCESA NA KOŽI, A KOSA OD NJEGA BUJA

RIJEŠIT ĆE VAS SVIH UPALNIH PROCESA NA KOŽI, A KOSA OD NJEGA BUJA

 

 

Sve što je vašoj koži i kosi potrebno je – ovo ulje!

Sigurno ste već čuli za benefite ricinusovog ulja za kosu. Već dugo ono je poznato kao čudotvorno ulje bogato vitaminima koji će spriječiti iritaciju folikule dlake, obezbijediti sjaj i promovisati rast kose, trepavica i obrva.

Zapravo, na tržištu postoji solidna ponuda ricinusovog ulja za njegu kose već godinama i samo malo traženja po guglu, naići ćete na gomilu pozitivnih iskustava sa ovim uljem.

Ali, šta je sa kožom? Zar ne bi smo trebali takvo ulje da nanosimo u obilnim količinama i na kožu, kada je toliko dobro? Evo šta kažu eksperti.

 

 

 

Šta je ricinusovo ulje?

Ovo ulje se dobila presovanjem sjemenki iz Ricinus Communis biljke koja prirodno raste u istočnoj Africi, Indiji i regiji oko Sredozemnog mora. Po teksturi ono je dosta gušće od ostalih ulja koja se često upotrebljavaju u kozmetičke i medicinske svrhe poput kokosovog i arganovog, ali je i mnogo bogatije vitaminom E i masnim kiselinama.

 

 

 

Za šta je dobro?

Ricinusovo ulje ima snažna antimikrobna i protivupalna dejstva što ga čini moćnim u borbi protiv bubuljica, nečistoća i upala na koži. Čak i ozbiljnijih problema sa aknama, kaže jedna doktorica.

Upravo zbog toga, oni sa dermatitisom, ekcemima, rozaceom ili psorijazom mogu imati puno uspjeha u poboljšanju stanja uz pomoć ovog ulja.

Također, jako dugo zadržava kožu lica i tijela glatkom i nahranjenom, a stimuliše i proizvodnju kolagena.

 

 

 

 

Ko treba da ga koristi?

Ricinusovo ulje je bezbjedno za sve! Međutim, najbolje ga je koristiti umjereno, kao i većinu proizvoda sa aktivnim sastojcima u kozmetici. Preporuka je da se u trudnoći izbjegava jer može podstaknuti raniji porođaj.

 2,660 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »