Rekordne stope obolijevanja: je li Korona politika uništila javno zdravstvo?

Rekordne stope obolijevanja: je li Korona politika uništila javno zdravstvo?

 

“Nešto se događa s našom radnom snagom što nikada prije nismo vidjeli. I to je daleko iznad trenda – to je zdravstveni problem,” upozorava bivši upravitelj portfelja Blackrocka Edward Dowd na skok izostanaka s posla u SAD-u 2022. No ne samo da su prošle godine zabilježene rekordne stope bolovanja među zaposlenicima: njemačka društva za zdravstveno osiguranje izvješćuju o istom fenomenu. DAK je čak zabilježio najveći broj bolovanja otkad se rade analize 1997. godine.

 

Godine 2022., sam Covid-19 već je izgubio svoj užas za većinu stanovništva – ali koronske mjere i obvezna cijepljenja i dalje su otežavali život građanima diljem svijeta. Podaci o bolovanju zaposlenika u 2022. sada se objavljuju iz sve većeg broja zemalja, što daje razloga za zabrinutost. Edward Dowd nedavno je zazvonio na uzbunu zbog masovnog porasta izostanaka s posla među zaposlenicima u SAD-u:

Sati izgubljeni zbog bolesti naglo su porasli u SAD-u u “pandemijskoj godini” 2020., ostali su gotovo stabilni u prosjeku 2021. (blago su porasli za žene), a zatim su se ponovno brzo povećali 2022.:

Rekordne brojke iz Njemačke

Njemački Techniker Krankenkasse u svom zdravstvenom izvješću o izostancima zaposlenika s posla u 2022. uspoređuje dane nesposobnosti za rad po godini osiguranja. Nakon početka “pandemije” i dalje je bio vidljiv silazni trend – sve do rekordnog porasta 2022.: Prema izvješću, izostanak s posla porastao je za 30,43 posto od 2021. do 2022.!

 

 

Najveći udio izostanaka s posla bio je, dakle, zbog bolesti dišnog sustava. Mentalna bolest je na drugom mjestu. DAK je također otkrio da je većina dana odsutnosti bila zbog bolesti dišnog sustava poput prehlade ili bronhitisa. Valja napomenuti da su se posebno bilježile Covid bolesti – i ovdje je broj dana odsutnosti značajno porastao od 2021. do 2022. (ipak, cijepljenje se i dalje revno reklamiralo kao zaštita od infekcija).

 

Opet dokazana besmislenost obveznog cijepljenja

Koliko je propaganda cijepljenja bila zavaravajuća i koliko je obavezno cijepljenje bilo besmisleno na medicinskom planu, pokazuju i izostanci vezani uz koronu u odgovarajućim stručnim područjima. Krovna organizacija BKK u vezi s tim izvijestila je:

 

Kako bismo razjasnili kadrovsku situaciju u ove dvije ekonomske skupine, vrijedi pogledati i statistiku o COVID-19: U prosincu 2022. dani bolovanja zbog korone bili su u domovima s 882,8 dana bolovanja na 10.000 zaposlenih au zdravstvu sa 752,3 dana bolovanja na 10.000 zaposlenih to je 80 posto (domovi) i 52 posto (zdravstvo) iznad državnog prosjeka od 493,1 dana bolovanja na 10.000 zaposlenih.

 

U ovom trenutku treba napomenuti da se u Njemačkoj bolovanje elektronskim putem prijavljuje zdravstvenim osiguravateljima od 2022., pa je stoga smanjenje broja neprijavljenih slučajeva vjerojatno odgovorno za dio povećanja. Ipak, brojke su zabrinjavajuće. Porast izostanaka s posla također je bio vidljiv u drugim zemljama poput Kanade ili Velike Britanije, iako manje izražen.

 

Staying Home When Sick – The Olympian

 

Koliko je trajno korona režim uništio zdravlje stanovništva?

Naravno, porast zaraznih bolesti poput prehlada koincidira s nalazima mnogih liječnika da su koronske mjere ozbiljno narušile imunološki sustav ljudi. Cijepljenje je također moglo igrati značajnu ulogu u tome. Njihove nuspojave također su vjerojatno dovele do značajnih neuspjeha – glavni liječnik jedne očne klinike upozorio je prošle godine da je bolovanje među cijepljenim zaposlenicima oko pet puta veće nego među necijepljenim zaposlenicima. Već je poznato da je broj mentalnih bolesti naglo porastao pod Corona režimom – mjesta za terapiju gotovo da i nema.

 

 

 

report24

 714 total views,  6 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »