RAZLOG ZBOG KOJEG SE UJUTRO TEŠKO BUDITE MOŽDA NIJE UMOR

RAZLOG ZBOG KOJEG SE UJUTRO TEŠKO BUDITE MOŽDA NIJE UMOR

Iako ste spavali osam sati, čini vam se nemoguće ustati iz kreveta? S tim problemom vjerojatno se svako susreo barem jednom u životu. Osim umora, ako se prečesto ponavlja, iza ovog osjećaja može stajati još mnogo drugih razloga.

 

 

Jedan od njih je atipična depresija. Iako neće biti uzrok teškoća s buđenjem kod svakoga, kod nekih osoba može ukazivati na problem.

– To je jedan od oblika depresije, učestalog poremećaja mentalnog zdravlja. Ljudi koji pate od atipične depresije ne osjećaju se nužno loše, a često nisu ni svjesni problema koji imaju jer njihovo raspoloženje varira – pojasnila je psihologinja Gail Saltz za časopis Health.

 

 

 

– Umjesto problema sa spavanjem i gubitka apetita, osobe koje pate od atipične depresije spavaju i jedu previše – dodala je dr. Saltz.

Atipična depresija također se može i mora liječiti pa je, ako na nju sumnjate, potrebno posjetiti liječnika i potražiti stručnu pomoć, prenosi Index.

 

 

 

No nemojte odmah pomisliti da je to razlog zbog kojeg vam razbuđivanje toliko teško pada. Umor, navodi Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije, mogu uzrokovati i anemija, celijakija, sindrom kroničnog umora, dijabetes i problemi sa štitnjačom.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »