Prva slika koju ste ovde vidjeli otkriva kakvu moć uma imate

Prva slika koju ste ovde vidjeli otkriva kakvu moć uma imate

Psihobiolog i dobitnik Nobelove nagrade Roger W. Sperry utvrdio je da dvije hemisfere mozga – lijeva i desna – funkcioniraju različito, a način na koji razmišljate ovisi o tome koja je strana dominantna. Na temelju njegovih istraživanja postoje brojni testovi koji mogu odrediti vaš proces razmišljanja i osobine karaktera.

Procijenili smo mnoge od ovih testova i smislili najbolje što će vam pomoći u introspekciji. Prođite ovaj test i saznajte malo više o sebi.

Brzo pogledajte fotografiju. Koju ste životinju prvu vidjeli?

Leonid Khan

Sada čitajte dalje kako biste saznali više o tome kako vaš um radi.

Glava tigra

Leonid Khan

Lijeva hemisfera vašeg mozga aktivnija je od desne. Vi ste analitička osoba, vrlo usmjerena na cilj i organizirana. Kada se suočite s problemom, obično ste logični, kalkulativni i objektivni, piše Bright side.

Međutim, ponekad ste nepopustljivi, zato što znate da je odluka koju ste donijeli donesena nakon mnogo razmišljanja. Stoga je poželjno da čujete mišljenje drugih i da to uzmete u obzir. Zapamtite da malo poniznosti nikada nije na odmet.

Vaše osobine karaktera:

Organizirani: Radite stvari na ispravno planiran način, kao na popisu obveza.

Precizni: Imate jasne ciljeve i jasno vam je kojim putem trebate ići da bi ih ostvarili.

Racionalni: Emocije i osjećaji ne stoje na putu da postignete svoje ciljeve.

Logični: Imate sklonost matematici, znanosti.

Realni: Vaš svijet je vrlo stvaran. U njemu nema mjesta za bajke i fikciju. Slično tome, bez obzira na to kakvi se vaši ciljevi mogu činiti drugima, znate da su oni realni i ostvarivi.

Majmun koji visi

Leonid Khan

 

 

 

Desna hemisfera vašeg mozga je aktivnija. Vi ste kreativna osoba koja je puna inovativnih ideja. Kada se suočite s problemom, više se oslanjate na svoju intuiciju nego na kritičko razmišljanje.

Vi dobro znate da je svaki korak koji poduzmete u vašem životu lekcija za vas i da je čak i gubitak korak prema postizanju vaših ciljeva. Za vas je put važniji od cilja. Budući da ste sanjar, često se gubite u svojoj zemlji snova. Neophodno je da svaki put s vremena na vrijeme provjeravate realnost i posvetite malo više pažnje svijetu oko sebe.

Vaše osobine karaktera:

Impulzivni: radite stvari spontano.

Emocionalni: Brinete o mnogo stvari. Provodite vrijeme razmišljajući i djelujući na temelju osjećaja.

Kreativni: Vješti ste u glazbi, umjetnosti i drugim kreativnim disciplinama.

Intuitivni: Ne pravite popis obveza i ne držite se pravilnika. Probleme rješavate intuitivno.

Sanjar: Imate snove za život, a ne ciljeve. Trudite se ostvariti te snove i često uspijevate u tome.

Zapamtite da dvije hemisfere mozga ne rade izolirano, već rade zajedno i nadopunjuju se. Dakle, dok vam se čini da posjedujete više osobina koje se mogu identificirati s jednom od hemisfera, sigurno ćete također imati osobine i druge hemisfere.

Koju ste sliku vidjeli? Glavu tigra ili obješenog majmuna? Podudaraju li se vaše osobine karaktera? Javite nam u komentarima.

 

 

 

 

 

 

atma.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »