PRESPAVALA S LUKOM U ČARAPAMA: KAD SE PROBUDILA, DOŽIVJELA JE ŠOK ZBOG ČETIRI DRASTIČNE PROMJENE

PRESPAVALA S LUKOM U ČARAPAMA: KAD SE PROBUDILA, DOŽIVJELA JE ŠOK ZBOG ČETIRI DRASTIČNE PROMJENE

Znanje i mudrost naših starijih članova porodice prenosilo se “s koljena na koljeno”, a mnogi recepti koji nam mogu pomoći da riješimo neke svoje probleme ili ih ublažimo prvo moraju da prođu ispitivanja i provjeru.

Tako je blogerka iz Kine Jiocana Rao provjerila jednu “bapsku” priču, koja joj je, kako je rekla, olakšala život.

 

 

Njenu priču prenosimo u cijelosti.

– Jeste li svjesni da su vaša stopala direktno povezana sa svim unutrašnjim organima? Tradicionalna kineska medicina te poveznice zove meridijani i svaki od njih vodi do drugog unutrašnjeg organa.

Eksperti kažu da postoji oko 7.000 meridijana na našim stopalima. Ne znam da li je to istina, ali kažu da to izgleda ovako:

 

 

 

 

– Ti meridijani su kao moćna strujna kola u tijelu, ali ih mi upropaštavamo čarapama i obućom.

Jedan od najprostijih načina da ih aktiviramo, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, jeste da stavimo parče crnog luka između stopala i čarape i tako spavamo.

 

 

 

 

Evo kako to da uradite:

Uzmite luk, crveni ili bijeli, potpuno je svejedno, isjecite ga na tanke kolutove, ali pazite da je organski, da zbog pesticida ne biste imali problema. Stavite ih ispod stopala, obujte čarape i lezite da spavate. Dok spavate, meridijani će biti stimulirani. Luk pomaže u raznim problemima, a osim toga, kada je direktno na koži, uklanja bakterije. Fosforna kiselina zbog koje plačemo kada siječemo luk pomaže u pročišćavanju krvi. Ovaj trik pomaže u čišćenju krvi, uklanjanju bakterija, eliminaciji toksina i hemikalija, pomaže i kod uklanjanja simptoma gripa i prehlade. I ne samo to – iako će vam zvučati čudno, meni noge zapravo mirišu otkad koristim ovaj trik. Pretpostavljam da je to upravo zbog uklonjenih bakterija – kaže ova blogerka.

 

 

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »