Potvrdio Forbes: Najbogatiji YouTuber u 2018. godini je sedmogodišnji dječak

Potvrdio Forbes: Najbogatiji YouTuber u 2018. godini je sedmogodišnji dječak

INTERNET je davno srušio sve granice i stvorio mogućnosti o kojima donedavno niste ni sanjali. Jedna od njih zasigurno je i prilika da djeca zarađuju milijune, i to ni više ni manje nego – recenzirajući igračke!

Da, znamo, i mi se pitamo kako se mi toga nismo sjetili…

No toga se na vrijeme sjetio sedmogodišnji Ryan kojeg je Forbes upravo proglasio YouTube zvijezdom s najvećom zaradom. Naime, ovaj je dječak recenzirajući igračke putem svog YouTube kanala Ryan ToysReview, zaradio nevjerojatna 22 milijuna dolara.

 

 

 

 

 

Možda je još fascinantniji podatak da se njegova zarada udvostručila u odnosu na prošlu godinu.

Pomislili biste da je toliko debeo bankovni račun rezultat dugogodišnjeg, budimo realni, barem dvoznamenkastog staža. No Ryanovi roditelji kanal su otvorili u ožujku 2015., a prati ga već 17,3 milijuna ljudi te su njegove snimke pregledane više od 26 milijuna puta.

 

Pitate se kako je moguće zaraditi toliki iznos ovakvim hobijem (nemojte se opravdavati, znamo da već razmišljate o pokretanju vlastitog YouTube kanala)? Kako Forbes procjenjuje, ovaj dječak je 21 milijun zaradio isključivo od reklama koje se prikazuju prije samih recenzija, dok je svega jedan milijun spremio u džep zahvaljujući sponzorskim ugovorima.

 

 

 

 

Kolika je njegova popularnost te koliki utjecaj ima na djecu diljem svijeta otkriva činjenica da je u kolovozu Walmart počeo prodavati ekskluzivnu kolekciju odjeće i igračaka pod nazivom Ryan’s World.

 

 

 

 

Ipak, kako bi mu osigurali budućnost, njegovi su roditelji odlučili 15 posto zarade čuvati na njegovom bankovnom računu kojem će dobiti pristup tek kada postane punoljetan.

 

 

 

 

 


index.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »