Posljednja večera Leonarda da Vinčija krije datum smaka svijeta (Video)

Posljednja večera Leonarda da Vinčija krije datum smaka svijeta (Video)

Umjetnik iz 16. vijeka široko se smatra najvećim intelektualcem svih vremena i često se zbog svojih radova naziva i genijem. Njegov najpoznatiji rad, Mona Liza, drži Ginisov rekord za najvišu vrijednost osiguranja od preko 700 miliona funti.

 

 

Slikovni rezultat za da vinci last

 

Međutim, Posljednja večera je skoro jednako poznata u svijetu, kao najkopiranija religiozna slika ikada. Umjetničko djelo predstavlja scenu posljednje večeri Isusa Hrista sa apostolima, kako je opisana u Jevanđelju po Jovanu 13:21.

Da Vinči je predstavio kako su se osjećali apostoli kada je Isus objavio da će ga jedan od njih izdati. Međutim, u djelu je možda skrivena i tajna poruka o kraju svijeta, otkriva je serija „Top 10 misterija i tajni“.

 

 

 

„On se vrlo potrudio da istakne broj tri“, navodi se u dokumentu iz 2017. godine. „Postoje tri prozora i tri grupe apostola. Da li je jednostavno želio da istakne vjerovanje u Svetu Trojicu, ili slika skriva nešto više?“, pitaju se autori.

Tu spekulacije ne prestaju jer se smatra da brojevi sakrivaju mračno proročanstvo o kraju svijeta. Prema riječima Sabrine Sforce Galicije, istraživača Vatikana, Da Vinči je predvidio globalnu poplavu 21. marta 4006, koja će kako tvrdi, uništiti ljudsku rasu.

 

 

 

„Postoji Da Vinčijev kod – a to nije samo onaj koji je popularisao Den Braun“, rekla je ona. Galicia je pregledala tapiseriju Posljednje večere napravljena za kralja Luja XIII, koja je zasnovana na Da Vinčijevoj slici.

Radila je na nastavku da objasni „Da vinčijev kod“, koji uključuje znakove Zodijaka i njegovu upotrebu 24 slova latinskog pismo da da predstavi 24 sata dana. Ona tvrdi da je shvatila da je Da Vinči predvideo kraj sveta u „univerzalnoj poplavi“ koja bi započela 21. marta, 4006 i završila 1. novembra iste godine, prenose mediji.

aura.ba

 3,058 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »