POLICAJAC PUCAO NA VOZILO KOJE JE PREVOZILO ILEGALNE MIGRANTE U HRVATSKOJ

POLICAJAC PUCAO NA VOZILO KOJE JE PREVOZILO ILEGALNE MIGRANTE U HRVATSKOJ

Na Istarskom ipsilonu, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenik upotrijebio je vatreno oružje kako bi od sebe otklonio izravnu opasnost koja mu je prijetila, javljaju iz MUP-a. Incident se dogodio jučer oko 15.35 sati.

Naime, policijski službenici uočili su sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

 

Oglušio se na znakove upozorenja

Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz upotrebu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom.

Nailaskom na kolonu vozila, nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

 

 

Pucao u vozilo

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik upotrijebio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

 

 

Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje. U događaju niko nije povrijeđen.

Tokom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga, prenosi Index.hr.

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »