POKAZALA KAKO JOJ IZGLEDA KOSA NAKON ŠTO JE GODINU DANA NIJE PRALA ŠAMPONOM

POKAZALA KAKO JOJ IZGLEDA KOSA NAKON ŠTO JE GODINU DANA NIJE PRALA ŠAMPONOM

Australka Virgina Tapp odlučila je prestati koristiti šampone i regeneratore te jedno vrijeme kosu prati samo vodom kako bi vidjela jesu li ti proizvodi zaista neophodni u njezi kose.

 

 

 

 

Na svom blogu Bush Bambinis najprije je podijelila fotografije svoje kose nakon što osam mjeseci nije koristila proizvode za njegu. “Moja kosa ovdje nije prana šamponom, regeneratorom te šišana ili farbana osam mjeseci. I nevjerojatno dobro se drži”, napisala je u objavi na blogu.

– Da budem iskrena, ti proizvodi mi uopće ne nedostaju. Jedna stvar manje koju moram obaviti u danu. Neki ljudi pričaju o tranziciji prelaska sa šampona na običnu vodu, no znate što se meni dogodilo kad sam počela kosu prati samo vodom? Ništa. Baš ništa punih šest mjeseci. Izgleda da nema ništa na njoj što obična vruća voda ne bi mogla oprati. Nakon šest mjeseci sam išla na put sa sestrom i primijetila sam da mi se masti nešto više nego inače pa sam oprala tjeme sodom bikarbonom otopljenom u vodi. Masnoća je nestala, a ja kosu nisam dirala do povratka kući – opisala je.

 

 

– Ne kažem da svi mogu samo tako odbaciti šampon, znam da postoje različite vrste kose. Ali kada perete prirodna ulja s vaše kose, to samo potiče više lučenja tih ulja. Šamponi sadrže vrlo agresivne deterdžente i emulgatore. Opće je pravilo – što se šampon više pjeni, to u njemu ima više takvih sastojaka – kaže ona.

Nekoliko mjeseci kasnije, na Instagramu je pokazala kako joj izgleda kosa nakon što je nije prala šamponom punih godinu dana. “Lakše je češljam nego ikad prije i gušća je”, napisala je.

 

 

– Zaključak je, prestala sam koristiti šampon i nitko nije umro. Kosa mi nije ni masna ni suha. Ne miriše po šamponu, ali ni ne smrdi. Miriše kao obična kosa – zaključila je na svom blogu.

 1,832 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »