PIJAN DOŠAO DA SE DRUŽI SA OSOBOM U KARANTINU, PA GA UHAPSILI

PIJAN DOŠAO DA SE DRUŽI SA OSOBOM U KARANTINU, PA GA UHAPSILI

 

 

 

U Republici Srpskoj (RS) u protekla 24 sata sankcionisano je 36 građana zbog kršenja zabrane kretanja u vrijeme policijskog sata.

Ilustracija

 

 

 

Iz MUPRS-a su naveli da su u taj broj uključene i osobe starije od 65 godina koje nisu poštovale zabranu kretanja u vrijeme epidemije koronavirusa.

Policijski službenici izdali su 24 prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a u skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije od 10. aprila ove godine.

 

 

 

Evidentirana su dvije osobe koje su prekršile izrečenu mjeru izolacije, dok je jedna istovremeno prekršila policijski čas i izrečenu mjeru izolacije.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Naime, protekle noći, oko 01.10 sati, u neposrednoj blizini karantina, koji se nalazi u kompleksu Andrić grada, zatečen je A.G. iz Višegrada koji je neovlašteno ušao u karantin i ostvario kontakt sa osobom koja u njemu boravi, javlja Fena.

A.G., koji je bio  vidno pijan, što je potvrđeno i alkotestiranjem, je uhapšen zbog izvršenog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Izdato mu je i rješenje o izolaciji na period od 14 dana.

 

 

 

 

Iz MUPRS-a ponovo apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19).

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »