OVO JE PET BILJNIH ULJA KOJA ČUVAJU I NJEGUJU KOSU

OVO JE PET BILJNIH ULJA KOJA ČUVAJU I NJEGUJU KOSU

Podijeli

Biljna ulja ne samo da poboljšavaju izgled i pospješuju rast kose, već i sprječavaju njeno opadanje.

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima. Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, ruzmarinovo, maslinovo, bademovo i lavandino ulje.

 

 

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti meka, sjajna i hidrirana što će potaknuti njen rast. Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakog dana, a svake dvije nedjelje bi trebalo njegovati i pramenove kose. Nakon par sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.

 

 

 

 

 

Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje podstiče diobu ćelija, samim tim i rast kose, te bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih vlasi. Mješavinu svježeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

 

 

 

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo djelotvorno jer ima sposobnost da prodre u  vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.

 

 

 

Bademovo ulje

Bademovo ulje obiluje vitaminima E i D, te magnezijumom i kalcijumom zbog čega je vrlo djelotvorno. Bogato je i omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Potrebno ga je namazati na cijelu kosu i tjeme, kosu zavezati i nakon par sati oprati. Ulje se preporučuje na kosi ostaviti da djeluje preko noći kako bi uklonilo perut, prenosi Ljepota&zdravlje.

 

 

 

Lavandino ulje

Lavandino ulje je odlično protiv opadanja kose, a pomaže i u liječenju autoimune bolesti koja uzrokuje odbacivanje folikule kose. Ovo ulje protiv opadanja kose ima regenerativna svojstva i pomaže u zaustavljanju gubitka kose. Koristi se pomiješano s kokosovim uljem. Mješavinu je potrebno nježno umasirati u kožu glave, a možete koristiti i organski šampon od lavande.

 

 

 

 

 

hayat

 1,919 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »