OVO SU Magični dani u avgustu: ISKORISTITE “PLODNE” DANE!

OVO SU Magični dani u avgustu: ISKORISTITE “PLODNE” DANE!

 

 

 

 

 

Od prvog dana avgusta pa u naredne tri nedjelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Posljednji dan treba se okupati u nekoj rijeci.

 

 

 

Avgust je inače mjesec ženske plodnosti i slobodno se može reći da je pravi period tj. mjesec za buduće majke kao i dobar zaštitnik novorođenčadi. U vremenu prije Hrista postojala je Boginja Dijana, majka prirode. Dijana je u rimskoj mitologiji, odnosno Artemida u grčkoj, bila boginja mjeseca i lova, zaštitnica žena, a u ranijem dobu i Velika boginja, majka cjelokupne prirode.

Kult Velike majke došao je u Rim iz Frigije, u 2. vijeku prije Hrista, a bio je vezan za plodnost, smrt, ponovno rađanje i spasenje duše pokojnika. Evo i jedan od prijedloga kako prepoznati pravi odabir ponuđenog posla ili rješavanja eventualnog problema. Ukoliko treba da riješite neki problem, lakše ćete to uraditi ako se oslonite na intuiciju.

Za početak, važno je prepoznati signal koji nam šalje tijelo prilikom donošenja odluke. On može da se manifestuje kao ugodan ili neugodan osjećaj u želucu, kao i pojedine misli ili slike koje iznenada prolete kroz glavu. Za ovu vježbu pomoći će vam i tehnika vizualizacije.

 

 

 

 

Kao primjer može da posluži slučaj kada su vam ponuđena dva posla, a vi ne znate za koji da se odlučite. Da biste donijeli ispravnu odluku, povucite se na mirno mjesto, zamislite kako ste prihvatili jedan od poslova i pratite kako vam tijelo reaguje. Potom to isto uradite i za drugi. Opuštenost, prijatan osjećaj, sreća kao i radosno treperenje srca, biće savršen pokazatelj.

Bračnim parovima koji žele potomstvo zbog velikih negativnih energija koje se povezuju sa kosmo-zemljanim frekfencijama nikako ne preporučujem rad na tom polju u periodu od 6. do 19. avgusta jer može doći do negativne konotacije u plodu, a i kasnije kod beba. Toplo preporučujem da u periodu od 02. do 08. avgusta djecu do 12 godina treba okupati u rijeci, kako bi bila zdravija.

Magični dani u avgustu

 

 

 

 

Od prvog dana avgusta pa u naredne tri nedjelje obavezno treba pojesti po kašičicu meda. Posljednji dan treba se okupati u nekoj rijeci.

  1. avgust– Na ovaj dan poželjno je jesti jabuke, ali i poklanjati ih drugima. Jabuke su simbol ljubavi i povjerenja.
  2. avgust – U predvečerje, prije nego što sunce zađe, treba bos hodati po zemlji kako bi se čovjek nakupio njene iscjeliteljske energije.
  3. avgust – Nabrati orahe i naredna tri dana držati ih na trpezarijskom stolu, jer oni na taj način privlače blagostanje u dom.

BOSILJAK za čaroliju

 

 

Bosiljak – (Ocimum basilicum) se koristi u čarolijama ljubavi i novca. Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija. Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje kao jaki i djelotvorni element egzorcizma.

Utjecaj mjesečevih mijena

Dani od 1. do 5. avgusta utjecat će na naše tjelesno polje i to, grudni dio, vratno-ramni i kičmeni dio ali i dešavanja u predjelu stomaka. Sedmi na deveti avgust – očekuju se ravne linije, tako da se očekuju samo normalne energetske vrijednosti koje neće utjecati globalno na širu masu. U danima od 10. do 14. mogu se očekivati nešto jače psihičke aktivnost.

  1. na 18. avgustje period koji će negativno utjecati na osobe koje pate od kostobolje ali i srca.

U danima 19 – 22 biće prisutne niske energetske vibracije koje će većini donijeti blage glavobolje ili blagu ošamućenost.

 

 

 

 

 

Period 23. na 27. mogu se očekivati niske energetske frekvencije tako da će se one odraziti u blažem formatu na psiholosko polje, štitnu žlijezdu, stomačne blaže tegobe, pritisak kako krvni tako i u grudima, a kod populacije ljepšeg spola i jača ginekološka dešavanja.

Posljednja četiri dana avgusta pratit će nas povećana kostobolja, psihička napetost, nervoza, nesanica ali i problem sa vidom. Dragi moji želim vam lijepo i magično ljeto. Neka magija u vama bude i širite pozitivne vibracije.

 

 

 

 

 

 

 Piše: Ezoterista Zoran Šumadinac

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »