OVO JE TAJNA NAJPRIVLAČNIJIH ŽENA SVIJETA!

OVO JE TAJNA NAJPRIVLAČNIJIH ŽENA SVIJETA!

Blogerka iz Pariza Mylene Desclaux i  napisala je knjigu u kojoj je detaljno objasnila zašto Francuskinje, dame kojima se cijeli svijet divi, i u pedesetim godinama izgledaju tako dobro.

59-godišnja Majlin u svojoj knjizi uvjerava da su žene i u pedesetim mlade, a imaju i više mogućnosti.

 

 

– Dok stignemo do 50. rođendana, obično smo “obavili” sve važne stvari – karijeru, porodicu… I tada možemo da otkrijemo novu energiju u sebi. Vrijeme je da procvjetamo, lagano se reprogramiramo. Nestaje i želja za borbom. Osjećamo se mirno i znamo da imamo dovoljno vremena da izvučemo najbolje od života – kaže Desclaux.

Umjesto da ženama savjetuje kako da pobijede vrijeme, Mylene za početak ima vrlo jednostavan savjet – sve se svodi na hod kroz život pun samopouzdanja. Kada savladate taj dio, postoji, naravno, i nekoliko ključnih trikova koji će vam pomoći u izbjegavanju predrasuda koje društvo ima o starijim ženama, a prvi je taj da ne otkrivate svoje godine.

 

 

Desclaux kaže da ju je iskustvo naučilo da ljudima nikad ne treba da govori koliko godina ima, a evo i zašto:

– Ništa vas neće učiniti starijim kao objava godina. U trenutku kada kažete koliko imate godina, to se zalijepi za vas obilježi. Najvažnija stvar u neizrečenim stvarima jeste to što – kao da ne postoje – tvrdi Mylene Desclaux, prenosi Stil.

 

 

 

Još jedan savjet jeste da prekrivate sijede jer, tvrdi Mylene, zbog njih će vas ljudi uvijek smatrati starijom osobom. Sijede su, kaže, dopuštene samo ako imate 35 godina, 200 hiljada pratilaca na Instagramu i neku takvu odluku možete da pretvorite u knjigu.

Desclaux sugeriše i da bi bilo dobro da pazite na težinu.

– Nakon pedesete, sve smo mi manje-više na dijeti. Izgubiti nekoliko kilograma je moguće, a dobiti kilograme je još lakše. Ali, postoje rješenja, strategije, svako ima neki svoj način kako da pazi na liniju – zaključuje Desclaux.

 

 

 

 

 

hayat

 2,035 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »