Ovo je naljepnica koja usporava truljenje voća za čak dvije sedmice!

Ovo je naljepnica koja usporava truljenje voća za čak dvije sedmice!
Naljepnica najbolje funkcioniše na jabukama i kruškama te egzotičnom voću poput manga, papaje i avokada, prenosi Punkufer.hr.
Bacanje hrane jedan je od najvećih izazova našeg doba. Ne samo da brojna kućanstva na Zapadu stavljaju u smeće jestivu hranu, nego gomilanju otpada pridonose i sami proizvođači, odnosno uvoznici i distributeri. Neke statistike procijenjuju da se pokvari 52 posto povrća i voća – najčešće onog koji se transportuje brodom s velikih udaljenosti – prije nego što dosegne police na prodavnicama. Malezijska firma Stix Fresh tvrdi da je izumila jednostavan, ali učinkovit način za rješavanje većine tih problema.
Tačnije, izumila je naljepnicu koja usporava proces truljenja za čak dvije sedmice. Minijaturna naljepnica Stix Fresh izgleda kao većna uobičajenih naljepnica za voće i povrće koja sadrži informacije o proizvođaču. No ljepljiva pozadina skriva prirodnu formulu od ioniziranog natrijevog hlorida i pčelinjeg voska, koja produžuje svježinu voća i povrća te ga čini sočnijim.
Naljepnica najbolje funkcionira na jabukama i kruškama te egzotičnom voću poput manga, papaje i avokada. Na internetskim stanicama Stix Fresha stoji da će se uskoro pokrenuti crowdfunding kampanja za skupljanje novčanih sredstava za masovnu proizvodnju ovih naljepnica. Funkcioniše li naljepnica onako kako su to obećali u Stix Freshu, postat će jasno vrlo brzo.
(Tuzlanski.ba) |

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »