OVE PRIRODNE MASKE OPORAVIT ĆE, OJAČATI I UBRZATI RAST VAŠE KOSE

OVE PRIRODNE MASKE OPORAVIT ĆE, OJAČATI I UBRZATI RAST VAŠE KOSE

 

 

 

Iako je održavanje kose zdravom samo po sebi težek zadatak, fokusiranje na njen rast je još teže. Ove fenomenalne maske mogu oba!

 

 

Potrebno je mnogo njege, energije i napora kako bi kosa rasla i bila zdrava pritom, uprkos svim preparatima koji se naknadno koriste za njeno stilizovanje.

Međutim, da bi vama kosa bila zdrava, rasla brže i izgledala privlačno ne trebaju vam skupi proizvodi koji obećavaju magične efekte. Sve što vam je potrebno je 2 dl jogurta. Da, dobro ste pročitali. Otkrit ćemo vam magična svojstva jogurta, i kako da ih primijenite za zdrav rast svoje kose.

 

 

 

 

Prirodni sastojak za njegu kose

Jogurt zapravo nije tajni sastojak koji se čuva kao strogo povjerljiva tajna. On je uobičajeni prirodni sastojak za njegu kose, koji baš zbog svoje opšte prisutnosti postaje gotovo neprimjetan. Jogurt je bogat vitaminima i masnim kiselinama koji se ključni za zdravlje kose. Istraživanja pokazuju da jogurt pomaže da se uspostavi balans među bakterijama koje se nalaze na vlasištu, eliminišući prisustvo Stafilokoka i pomažući da se smanji prisustvo peruti.

Jogurt održava kosu dovoljno hidriranom, što je naročito važno u ljetnjem periodu kada ona gubi svoju prirodnu vlagu. Osim toga probiotske bakterije koje su prisutne u jogurtu utiču na povećanjegustine kose. Jogurt povećava anagen fazu folikula dlake koja je zadužena za rast kose. On kontroliše opadanje kose istovremeno hraneći vlasište i pomažući pri obnavljanju izlomljenih vlasi.

 

 

 

 

MASKA SA JAJETOM I JOGURTOM

 

 

 

 

Žumance sadrži u sebi peptide koji podstiču rast kose.

 

 

 

 

Potrebno:

1 jaje i 2 kašike jogurta

 

 

 

Postupak:

Umutiti jaje u posudi, a potom dodati jogurt. Kada se dobije ujednačena smjesa nanijeti na vlažnu ili suhu kosu po želji. Nanuheti od koruhena ka vrhovima, prolazeći prstima kroz kosu. Ostaviti da dheluje na kosi oko 30 min, a potom isprati što hladnijom vodom. Ovu masku možete da koristite dva puta sedmično.

 

 

 

 

MASKA OD BANANE I JOGURTA

 

 

 

Banana sadrži kalijum, ugljene hidrate i vitamine koji potpomažu rast kose. Ujedno ona poboljšava zdravlje vlasišta i kosi daje sjaj. Sprječava pojavu peruti i lomljenja kose, dajući joj elastičnost.

 

 

Potrebno:

1/2 zrele banane, 1 kašika jogurta, 3 kašike meda i 1 kašika limunovog soka

 

 

 

Postupak:

Bananu izgnječiti viljuškom u posudi, a potom dodati sve ostale sastojke. Kada se dobije ujednačena smjesa nanijeti je na kosu od korijena ka vrhovima. Držati na kosi najmanje 30 minuta. Isprati i ponavljati sedmično do 2 puta.

 

 

 

 

 

MASKA OD MASLINOVOG ULJA I JOGURTA

 

 

Maslinovo ulje hrani kosu svom njenom dužinom, daje joj elastičnost i mekoću. Limun koji vam je također potreban za ovu masku pomaže u održavanju pH ravnoteže kose.

 

 

 

 

Potrebno:

1 kašika maslinovog ulja, 1 šolja jogurta, 1 kašika limunovg soka, 2 šolje vode.

 

 

 

 

Postupak:

 

 

 

 

U jednoj posudi sjediniti maslinovo ulje i jogurt. U drugoj pomješati limunov sok i vodu. Na vlažnu kosu nanijeti mješavinu ulja i jogurta i ravnomjerno je rasporediti duž kose. Ostaviti da djeluje oko 20 minuta. Isprati zatim hladnom vodom, i dodatno isprati mješavinom limunovog soka i vode. Primjenjivati do 2 puta sedmično.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hayat.ba

 2,565 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »