OVE NAMIRNICE KOJE KORISTIMO SVAKI DAN NE MOGU SE POKVARITI

OVE NAMIRNICE KOJE KORISTIMO SVAKI DAN NE MOGU SE POKVARITI

 

 

Ako se dobro zatvore i pohrane na mjesto bez sunca i vlage, neke namirnice koje svakodnevno koristimo nemaju rok trajanja.

 

 

 

 

 

Kao npr. med, koji je prirodni biokatalizator, što znači da pomaže tijelu u boljoj iskoristivosti hranjivih ili ljekovitih tvari iz hrane, lijekova ili pripravaka, ali pod jednim uvjetom: potrebno ga je potrošiti u roku od dvije godine od datuma otvaranja.

U usporedbi sa šećerom, med je uvijek zdravija varijanta, bez obzira na to koliko dugo stoji.

Ako med dobro zatvorite, može trajati vječno, a u to su se uvjerili i arheolozi u Egiptu. U grobnicama su pronašli med star oko 3 hiljade godine koji se i dalje mogao jesti. Budući da sadrži male količine vode, šanse za preživljavanje bakterija i mikroorganizama izrazito su male.

 

 

 

 

 

 

Pored meda, sol može stvrdnuti, ali rok trajanja je vječan. Tu su tamni ili svijetli šećer sa većim postotkom melase. Čisti ekstrakt vanilije koji ima visok postotak alkohola neće izgubiti svoja svojstva ako se dobro zatvori te čuva na suhom i hladnom mjestu. Ako je zatvorena, votka traje vječno. Također, riža ima rok trajanja koji je vječan.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 2,709 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »