Ove biljke će vam pomoći da lakše “pregurate” zimu

Ove biljke će vam pomoći da lakše “pregurate” zimu

U vrijeme slavlja i praznika nije rijetkost da se nakon obilatih gozbi jave i problemi sa varenjem, ali i stres. Kako biste zdravo i radosno iskusili ovaj slavljenički period godine pred nama pobrinuće se tri moćne biljke.

Umirite se uz Ašvaganda – ova adaptogena biljka se koristi u ajurvedi za tretiranje stresa, umora i anksioznosti. Ukoliko vam je pretrpana raspored a ipak svuda želite da stignete, ašvaganda će vas opustiti. Dodatni benefit je što ima i antiupalne efekte.

https://aura.ba/wp-content/uploads/2017/08/mirodija.jpg

 

 

Mirođija umiruje stomak – ukoliko ne možete da izbjegnete prejedanje tokom praznika, mirođija je odličan saveznik u borbi protiv lošeg varenja i gorušice. Čaj od mirođije se može napraviti od zelenih delova biljke ili sušenih semenki. Idealno je da ga popijete nakon obroka.

 

 

 

Stimulišite imunitet origanom – zimovanja, posete rodbini, mnogo ljudi i poljubaca ali osećate da vas lomi prehlada. Tu na scenu stupa origano koji sadrži ulja koja su pak izuzetnpo važna u održavanju ravnoteže mikroba.

 

 

 

Preporučuje se 1-3 kapi esencijalnog ulja od origana za upaljeno grlo i respiratorne infekcije. Neki terapeuti preporučuju da se mala količina nanijeta na predio oko uha može koristiti i za infekcije uha. Važno je samo ulje tazblažiti u nekom baznom ulju npr. kokosovom.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »