OVA GLJIVA JE VEOMA MOĆAN PRIRODNI LIJEK PROTIV TEŠKIH BOLESTI

OVA GLJIVA JE VEOMA MOĆAN PRIRODNI LIJEK PROTIV TEŠKIH BOLESTI

 

 

 

U posljednje vrijeme se ljudi sve više okreću prirodnoj medicini i liječenju iz prirode. Nedovoljno je poznato da gljive imaju ogroman potencijal u tome.

 

 

 

 

 

One posjeduju razna jedinjenja koja nam pomažu u borbi protiv mnogih oboljenja, poremećaja u organizmu, borbi protiv liječenja kancera kao i na poboljšanje općeg zdravlja organizma.

Gljiva reishi ili hrastova sjajnica je jedna od kraljica što se ljekovitosti tiče, a može se naći i u našim šumama.

Ova gljiva se u Japanu već vijekovima koristi kao preventivno sredstvo protiv nastanka raka i ujedno kao pomoć u terapiji raznih oblika raka.

U Japanu je gljiva reishi, Ganoderma lucidum, službeno registrovana kao dopunsko sredstvo nakon terapije kancera jer smanjuje nuspojave hemoterapije i zračenja.

Upotrebom ove gljive se mnogim oboljelim popravlja kvalitet života i smatra se odličnom preventivom protiv te opake bolesti. Pored ovoga gljiva reishi liječi i mnoge druge bolesti.

 

 

 

 

REISHI I RAK

Reishi gljiva čisti tijelo od otrova, ojačava i reguliše imunološki sistem čovjeka, balansira hormone, štiti nas od nastanka tumora, poboljšava cirkulaciju i odstranjuje štetne slobodne radikale.

Blokira sintezu DNK-a ćelija raka, uništava enzimsku aktivnost tumorskih ćelija, ubrzava nastanak makrofaga, ćelija ubica stranih ćelija, reguliše aktivnost T i B limfocita čime ograničava širenje ćelija raka.

Na taj način smanjuje nastanak metastaza i povećava kvalitet života oboljelima i kao dužinu preživljavanja.

Kod pacijenata na radioterapiji i hemoterapiji reishi olakšava bolove i smanjuje neželjene i toksične efekte hemoterapije (umor, opadanje kose, gubitak apetita, gubitak koštane srži, sklonost ka infekcijama).

 

 

 

Povećava detoksikaciju jetre i podstiče obnavljanje jetrinih ćelija, zato je koristan dodatak u terapiji oboljelih od karcinoma jetre.

U posljednjim stadijuma raka povećava apetit i olakšava bolove. Gljiva reishi je najdjelotvornija kod bolesti bubrega, a dobri rezultati su dobijeni i u liječenju raka dojke, prostate, slezine, gušterače i crijeva, kao i kod tumora na mozgu.

Takođe, u prodaji postoje razni preparati ove gljive koji mogu da se konzumiraju kao preventiva ili kao dodatak pri terapijama određenih oboljenja.

 3,688 total views,  6 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »