OBLIK TIJELA ODREĐUJE KOJE NAMIRNICE NIKAKO NE SMIJETE JESTI

OBLIK TIJELA ODREĐUJE KOJE NAMIRNICE NIKAKO NE SMIJETE JESTI

 

 

 

 

 

Svaki organizam je priča za sebe, ali postoji zajednički imenitelj kad su u pitanju namirnice i tip građe – zabranjeno voće.

Važno je da odredite koji je vaš tip građe – kruška, klin, pravouganik, jabuka ili pješčani sat. Nakon što ustanovite kojoj kategoriji pripadate spremite se da određene namirnice sklonite iz svog vidnog polja.

 

 

 

 

Pješčani sat

Potrudite se da izbjegavate namirnice koje imaju visok procenat zasićenih masti i glikemijski indeks.

 

 

 

 

 

Pravouganoik

U ovom slučaju najbolje je unositi namirnice koje sadrže jod u sebi, ali imajte u vidu da nemaju baš sve slane namirnice dovoljnu količinu ovog minerala. Unositi što više dobrih masti – avokado, riba, badem. Crveno meso je ne na listi osoba koji imaju “kruška” građu.

 

 

 

 

Kruška

Pozdravite se od nezasićenih masti i proizvoda životinjskog porijekla, kao i crvenog mesa. Unosite što više omega 3 masti i u svoju ishranu uključite ribu i laneno sjeme.

Proteinska ishrana je dobra u ovom slučaju, ali treba smanjiti unos namirnica koje imaju veliku količinu šečera i mliječnih masti.

 

 

 

 

 

Klin

Ljudi koji imaju “klinastu” građu su vitke osobe koji treba da izbegavaju ugljene hidrate. Namirnice koje sadrže magnezijum su savršene u ovom slučaju i zeleno povrće.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

 2,426 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »