NOVINARKA BLICA IVANA JASNIĆ PORUČILA GRAĐANIMA KOJI SE NISU VAKCINISALI: ,,DABOGDA KREPALI”

NOVINARKA BLICA IVANA JASNIĆ PORUČILA GRAĐANIMA KOJI SE NISU VAKCINISALI: ,,DABOGDA KREPALI”

Ako počnemo od vlasničke strukture Blica tačnije korporacije kojoj pripadaju Blic, Noizz, Nin, Puls, Blic Žena, Moj Auto a koja je svima dobro poznata i zove se Ringier Axel Springer završićemo u 2032 godini ali imamo vremena, no ipak do ,,tog vremena” svima treba da postane poznata činjenica da ovi portali, novine i ova kuća spadaju u najveće dezinformatore koji postoje na našem prostoru. Za njih je Informer ,,mala maca”.

Pored toga što se bave širenjem lažnih vesti i dezinformacija, širenjem panike i sličnim disciplinama, Blic, koji je istaknuti portal ove kuće ujedno i najčitaniji od gore navedenih portala koji ne prelaze ni 5000 jedinstvenih čitalaca dnevno je ujedno i najveće sredstvo putem kojeg se informiše na svu sreću, sve manji deo građana Srbije.

Navikli ste do sada da u blicu vidite raznorazne tekstove, lažne ispovesti vakcinisanih, nevakcinisanih. Do sada ste imali prilike da vidite kako bez zadrški šire lažne vesti i paniku, podržavaju vlast u Srbiji, represiju policije, diskriminaciju, sve ste mogli da vidite.

Njihovi novinari samostalno pišu tekstove o tome kako su bili žrtve ili kako su postali heroji ,,antitela” ali niste do sada mogli da vidite da njihovi novinari borave na društvenim mrežama i dele sa svojim pratiocima želje koje podrazumevaju smrt drugih ljudi, preceiznije, većeg dela Srbije.

Dobro ste pročitali

Kako se može videti na društvenoj mreži Twitter, novinarka ako je možemo nazvati novinarkom, izvesna Ivana Jasnić na svom tviter profilu postavila je pitanje, i to kakvo pitanje. U naletu mržnje, izvesna novinarka je postavila pitanje svojim pratiocima u kojima se pominju građani koji se nisu vakcinisali a koje Blic i drugi pogrdno nazivaju ,,antivakserima”.

,,Je l’ previše da kažem avaksima “dabogda krepali”? Ako jeste, onda ništa.” – napisala je Ivana Jasnić te najpre svoju profesiju izjednačila sa zanimanjem ,,vlaške babe” ali najpre je svakako uvredila 57% građana Srbije koji se nisu vakcinisali.

U pravno uređenim društvima, normalnim, demokratskim. U korporacijama koje su ozbiljne i koje vode računa o svojim zaposlenima, ovakav vid širenja mržnje bi bio sankcionisan ali ovo je Srbija i ovo je Blic i Blic je u zadnjih dve godine doživeo i nastavlja da doživljava drastičan pad čitanosti koji očigledno mora da bude nadoknađen angažovanjem sledbenika fašističke ideologije.

Redakcija Nulte Tačke oštro osuđuje ovakav vid širenja mržnje i ograđuje se od onih koji očigledno sebe nazivaju novinarima a to svakako nisu. Pošto svakog puta kada pišemo o ovakvim temama i kada našim čitaocima pokazujemo nivoe koje prelaze pojedinci, oni ubrzo zaključavaju svoje profile na društvenim mrežama ili brišu svoje tvitove, statuse, story-je, okačićemo i rezervnu fotografiju izjave ,,novinarke” Ivane Jasnić ispod ovog teksta.

 


 

 

 

 

nultatacka.rs

 2,338 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »