Nove mjere za praznike: Vraća se policijski sat, ograničenja za djecu i starije od 65 godina

Nove mjere za praznike: Vraća se policijski sat, ograničenja za djecu i starije od 65 godina
Goran Čerkez, pomoćnik federanog ministra za javno zdravlje i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva kazao je da će se za prvomajske praznike uvesti pojedine restrikcije. Predložit će Kriznom štabu Civilne zaštite da se u petak, subotu i nedjelju (1, 2 i 3. maj) vrati policijski sat, odnosno da se uvede zabrana kretanja nakon 20 sati.
Potpuna zabrana kretanja uvela bi se za starije od 65 godina i mlađe od 18. “Ono što sve vrijeme upozoravamo i govorimo da epidemija Covid-19 nije nestala, moramo biti jako oprezni i savjesni građani ove države.
Čerkez: Nismo dali zeleno svjetlo za ukidanje policijskog sata ...
Diskutovali smo jer su pred nama praznici prvomajski, prijedlog Kriznog stožera FBiH će biti da sesuspenduje kretanje osoba plus 65 godina i ispod 18 tokom vikenda, te da se ograniči kretanje iza 20 sati u istom periodu.
Razmatrali smo situaciju i stanje, imajući u vidu protekle vikende, jako teško bi bilo iskontrolisati okupljanja koja nisu dopuštena. Jako veliki broj ljudi bi izašao sigurno i to bi moglo biti negativno”, kazao je Čerkez.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »