Nova droga za omamljivanje se širi Evropom! Kratak ubod iglom u prolazu pored manijaka i gotovi ste!

Nova droga za omamljivanje se širi Evropom! Kratak ubod iglom u prolazu pored manijaka i gotovi ste!

Mučnina, hiperventilacija i glavobolja. Ova tri simptoma osetile su čak 24 devojke nakon posete Haselt festivalu u Belgiji. Zbog toga je festival zatvoren, a analize su utvrdile da su devojke drogirane ubadanjem iglice u telo, poznatije pod nazivom “nidl spajking”. Ipak, u Evropi ovakvi slučajevi nisu novost, a u Britaniji i Francuskoj česta su pojava u noćnom životu.

 

Ovo nije prvi slučaj drogiranja u Belgiji, čak 14 ljudi je na isti način napadnuto na fudbalskoj utakmici u subotu.

Dve devojke koje su bile na festivalu u Belgiji prijavile su ipomenute simptome, ali se njihovi slučajevi još uvek ispituju. Prvoj devojci na festivalu je pozlio oko 17 časova i prijavila se u bolnicu rekavši da je osetila ubod.

„Ubrzo je postalo očigledno da je ubodeno još njih 15“, rekao je gradonačelnik Haselta Stiven Vandeput.

Ukupno se 24 mladih razbolelo na festivalu, a njih nekoliko je reklo da je jasno osetilo ubod, a jedna od devojaka je imala i ubodnu ranu. Deset tinejdžera je prevezeno u bolnicu radi daljeg pregleda.

Festival je ubrzo zatvoren, a svih 3.300 posetilaca festivala je evakuisano.

Četiri devojke koje su prebačene u bolnicu su testirane na drogu, a prvi rezultati analize urina su negativni, rekao je Džoš Vandekerkhof iz bolnice Džesa u Haseltu.

Dodaje, da to ne mora da znači da do drogiranja nije došlo, jer urin otkiva samo dosad registrovane droge, a postoji mogućnost da se sada radi o nekoj novoj vrsti.

 

Evropom hara nova droga za omamiljvanje! Kratak ubod iglom da ne znate i nastaje pakao

 

 

U Francuskoj 100 slučajeva prošlog leta

Inače, “nidl spajking” je harao noćnim klubovima Francuske prošlog leta. Za tri meseca letnjeg perioda, bilo je više od 100 izveštaja o ubadanju igle u francuskim klubovima i barovima.

Žrtve su rekle da su imale vrtoglavice i mučnine nakon izlaska u klub. Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je za da su 80 odsto meta napada bile mlade žene.

Francuska policija otvorila je skoro 130 istraga.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubrizgavani su Rufinol (flunitrazepam- droga za silovanje) ili Gama hidroksibutirat (koja uspavljuje) – obe supstance se koriste kao droga za silovanje. Ipak, nijedna od njih nije indetifikovana kod žrtava, a pretpostavlja se da je razlog tome kasno uzimanje uzorka.

 

 

 

Bila prisutna i u Britaniji

Prošle zime, mnogo slučajeva pojavilo se i u Velikoj Britaniji.

U januaru prošle godine, Savet šefova nacionalne policije Ujedinjenog Kraljevstva potvrdio je da je policija primila više od 1.300 izveštaja o ubodu u prethodnih šest meseci. Policija je takođe bila upoznata sa 14 krivičnih dela koja su usledila nakon uboda, kao što su seksualni napad ili krađa.

Mete su uglavnom bile žene starosti između 18 i 25 godina, koje su objavljivale svoja iskustva na Instagramu i Tviteru.

Inače, prvi izveštaji o ovim napadima u Britaniji pojavili su se prošle jeseni, a prvi slučajevi su registrovani u Edinburgu i Dandiju.

Do sredine novembra prošle godine, britanske policijske snage su saopštile da su prijavljena 274 slučaja ubrizgavanja inekcija. Zatim, između januara i oktobra prošle godine, 51 osoba u Škotskoj prijavilo je napad. Međutim, stručnjaci su rekli da ovakve napade nije baš lako sprovesti, i da je visoka brojka slučajeva verovatno plod mašte novinara.

Tome u prilog ide i izjava glavni nadzornik policije Južnog Jorkšira, koji je u januaru ove godine rekao da od 45 slučajeva prijavljenih tog meseca, na kraju je pri tvrdnjama ostalo svega njih 12, dok je samo kod jednog ubod potvrdio medicinski stručnjak.

Takođe je i u Amsterdamu tokom poslednjih meseci još troje mladih prijavilo policiji ili je prijavilo upotrebu droge hipodermičkom iglom. Dvojica 19-godišnjaka i 21-godišnja žena videli su čudne tačke na svojim telima posle noćnog izlaska u Amsterdamu. Žena je i opljačkana.

Dva od prijavljenih incidenata dogodila su se u noćnom klubu, jedan u kafiću ili u blizini.

U narednih nekoliko dana, prijave su nastavile da se nižu. Među napadnutima je bila i Lisa. Posle kratke večeri provedene u kafani, otišla je do autobusa.

“Od trenutka kada sam izašla iz kafića, sećanje mi je crno. Pola sata kasnije bila sam negde drugde. Ne znam kako sam dospela tamo. Ukrali su mi bankovne kartice”, rekla je Lisa.

Kaže da se uplašila da slučajno nije dobila Hepatitis ili HIV.

Još jednu prijavu podneo je 19-godišnji mladić, koji želi da ostane anoniman.

„U klubu sam osetio da mi je nešto ubolo u ruku. Nije bolelo, ali je bio loš osećaj. Odmah sam pogledao okolo, ali zbog svetla nisam nikoga videla”, rekao je anonimni mladić.

Ni ovde, kao ni u ostalim državama nije potvrđeno prisustvo droge u krvi lica koja su prijavila napade, i to iz istog razloga, nije moguće registrovati ovu drogu.

 

 

 

 

 

Nulta Tačka/Agencije

 4,445 total views,  8 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »