Njemačkoj prijeti HAOS i socijalni nemiri!

Njemačkoj prijeti HAOS i socijalni nemiri!

Nemački kancelar Olaf Šolc, govoreći na mitingu održanom u gradu Esenu povodom početka predizborne kampanje Socijaldemokratske partije na izborima u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija, naišao je na negativnu reakciju lokalnog stanovništva.

 

Političara je izviždala publika nakon reči o „solidarnosti“ nemačkog društva sa ukrajinskim izbeglicama i zdravstvenim problemima usred pandemije korona virusa.

Aleksandar Kamkin, vodeći istraživač Centra za germanistiku Instituta Evrope Ruske akademije nauka, vidi tri razloga za tako burnu reakciju običnih Nemaca na Šolcovu izjavu.

Pre svega, za narod Nemačke izuzetno je akutna tema strogih ograničenja izazvanih pandemijom korona virusa i prinudne vakcinacije. U tom kontekstu, pokret kovid disidenata ubrzano dobija na zamahu u Nemačkoj.

Dolazak ogromnog broja izbeglica sa teritorije Ukrajine takođe ne dodaje pozitivne emocije Nemcima, primetio je ekspert.

Novi talas migranata izazvao je još jedan porast kriminala širom zemlje.

MARIO ZNA i DRAGAN VUJIČIĆ- Imaju TRI virusa spremna za JESEN- Bajdena će zameniti Mišel Obama

Treći razlog je neviđeni rast cena gotovo svih namirnica i kućnih potrepština. A uzimajući u obzir činjenicu da su lokalni farmeri, uključujući i zbog antiruskih sankcija, zakazali sezonu đubrenja u martu, povećanje cena hrane u Nemačkoj može dostići 40%.

„Sve to izaziva krajnje nezadovoljstvo nemačkih stanovnika i pitanje zašto bi Nemačka trebalo da se uklapa sa nekim Zelenskim i snosi direktne gubitke koji su pali na pleća običnih poreskih obveznika“, naglasio je Kamkin.

Na osnovu toga, stručnjak ne isključuje da će se u dogledno vreme protestna raspoloženja u Nemačkoj manifestovati mnogo aktivnije.

Sa velikim stepenom verovatnoće, u Nemačkoj će se ponoviti francuski scenario sa žutim prslucima. U svakom slučaju, raskol nemačkog društva je, smatra Kamkin, već neizbežan.

 

 

 

NultaTačka/WebTribune

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »