Ništa ne događa slučajno ovde je 5 razloga

Ništa ne događa slučajno ovde je 5 razloga

Vjerujem da se sve događa s razlogom, čak iako nismo dovoljno mudri da to vidimo. Gdje nema borbe, nema ni snage – Oprah Winfrey

Čuveni grčki filozof Aristotel vjerovao je da se sve što se događa, uvijek događa s razlogom. I da je svako iskustvo u našem životu „kreirano“ da nas „oblikuje“ i transformira u našu najbolju „verziju“ koju možemo zamisliti.
Jedina stvar koja ovo sprečava je nedovoljno mudrosti da tako nešto vidimo.

 

Ähnliches Foto

 

1. Vrijeme BORBE. Svako negativno iskustvo, svaki trenutak borbe možete promatrati kao priliku za ogroman napredak. Ideja je slična kao s gusjenicom. Kada se formira i dođe do određenih promjena, transformira se u predivnog leptira i kreće u novi život na krilima.

 

 

 

2. Vreme ISCJELJENJA. Kako povjerovati da se sve događa s razlogom, posebno onda kada su u pitanju bolest ili gubitak? U takvom trenutku je teško vidjeti „svjetlost“. Ipak, kada se nađete na dnu, baš tada možete steći mudrost i novu snagu da se izdignete. Bez tuge biste teže prepoznali sreću.

 

 

 

3. Vrijeme SREĆE. Pobjeda dolazi u trenutku kada se sve „kockice“ slože. Kada dosegnete cilj, nakon rada i realizacije, konačno možete „vidjeti“ mudrost, čak i u podsvjesnim izborima koje ste napravili kako sjaji jasnoćom poput jutarnjeg sunca na horizontu.

 

 

4. Vrijeme KAOSA. Pravi kaos ne može postojati dok god imate mogućnost izbora. Događaji mogu djelovati kao slučajnosti, ali kao što znate slučajnosti ne postoje.“Onome tko ne zna da čita, slova na papiru izgledaju kao nasumični kaos, a ona su u realnosti precizno poredana.”-Deepak Chopra

Značajne slučajnosti i sinkronizacija događaja također se mogu promatrati kao nasumična događanja, ali u oku osviještenog prmatrača, oni će imati realni smisao i svrhu.

 

 

 

 

5. Vrijeme ODRAZA ILI “REFLEKSIJE”. Djelići slagalice počinju se uklapati, stvarajući predivnu sliku. Bol, nemir, borba i pobjeda, svi ti dijelovi se počinju sklapati dok vas ne oblikuju baš takve kakvi ste u sadašnjem trenutku. Nedovršen „proizvod“ nastavlja rasti, učiti i doživljavati. I po odrazu vidimo zašto se nešto moralo dogoditi na određeni način.“Ne možete povezati točke gledajući naprijed, već sa svjesnim pogledom nazad. I, naravno, vjerujući da će se točkice nekako spojiti u vašoj budućnosti. Morate vjerovati u nešto – instinkt, sudbinu, karmu, što god. Ovaj pristup me nikada nije iznevjerio, i to je ono što je napravilo razliku u mom životu.”- Steve Jobs

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Marina Manga
Antistresvodic.rs

 4,026 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »