NISI VAKCINISAN NEMA POSLA – OVA KOMPANIJA JE PRVA UVELA OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA ZAPOSLENE

NISI VAKCINISAN NEMA POSLA – OVA  KOMPANIJA JE PRVA UVELA OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA ZAPOSLENE

Trend velikih američkih kompanija koje zahtevaju vakcinaciju radnika nastavio se u petak sa kompanijom United Airlines, koja je postala prvi veliki američki prevoznik koji je zahtevao vakcinisanje svog osoblja.

Odluka nije baš iznenađenje. Izvršni direktor United-a Scott Kirbi rekao je tokom intervjua ranije ove godine da bi više voleo da vakcinacija bude uslov, sve dok United ne bude sam. Sada kada je Kirbi napravio svoj potez, očekujte od svakog drugog većeg prevoznika da objavi sopstvene zahteve za vakcinaciju.

Zaposleni u United-u imaju rok do 25. oktobra da prime vakcinu i dostave potvrdu o vakcinaciji u bazu podataka kompanije. Taj datum bi se mogao promeniti, rekao je United u dopisu u petak. Sredinom juna, aviokompanija sa sedištem u Čikagu počela je da traži od novih radnika da dostave dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa do njihovog prvog dana na poslu.

 

 

United Airlines | Newrest

 

 

Svi zaposleni u United-u sa sedištem u Sjedinjenim Državama moraće da pošalju karticu na kojoj se vidi da su primili potreban broj doza pet nedelja nakon što je Uprava za hranu i lekove objavila da je u potpunosti odobrila vakcinu protiv Covid-19, ili pet nedelja nakon 20. septembra, šta god pre nastupi, rekao je United. Rok za ispunjenje zahteva sada je 25. oktobar, saopštila je aviokompanija, upozoravajući zaposlene da bi se datum mogao pomeriti ako agencija najavi odobrenje sledećeg meseca.

Do sada je grupa američkih kompanija koje zahtevaju obaveznu vakcinaciju bila ograničena uglavnom na tehnološke gigante. Microsoft, Facebook i drugi najavili su obavezne planove vakcinacije, dok su drugi, uključujući Amazon, Wells Fargo i mnoge druge firme sa Wall Street-a, jednostavno odložili povratak zaposlenih u kancelariju.

Odluka United-a da im se pridruži samo je najnoviji znak da će obavezna vakcinacija uskoro postati norma na radnim mestima u Americi.

Za svakoga ko se pita kako je to legalno, opskurna savezna agencija dala je poslodavcima zeleno svetlo da „podstaknu“ radnike da prihvate vakcinu ranije ove godine.

“Znamo da se neki od vas neće složiti sa ovom odlukom”, rekli su izvršni direktor Scott Kirbi i predsednik Brett Hart u dopisu. “Ali nemamo veću odgovornost prema vama i vašim kolegama nego da obezbedimo vašu sigurnost dok ste na poslu, a činjenice su kristalno jasne: Svi su sigurniji kada su svi vakcinisani.”

“Tokom poslednjih 16 meseci, Scott je poslao desetine pisama saučešća članovima porodica zaposlenih u United-u koji su umrli od Covid-19”, nastavlja se u dopisu. „Odlučni smo da učinimo sve što možemo da pokušamo da sprečimo da još jedna porodica Uniteda primi to pismo.“

Na sreću radnika sa medicinskim ili verskim izuzecima, United kaže da će pokušati da ima razumevanja. Međutim, svako ko traži takvo izuzeće moraće da dostavi „dokaz“ pre nego što uprava odluči da ga poštuje.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA UGOSTIO JEDNOG JEDINOG PREDRAGA PETKOVIĆA!

 

 

 

Nije jasno koliko je United-ovih radnika već potpuno vakcinisano. Otprilike 90% pilota je potpuno vakcinisano, kao i skoro 80% stjuardesa.

Delta je ranije najavila da će zahtevati vakcinaciju svih novih radnika, ali je United prva aviokompanija koja je postavila vakcinaciju kao opšti zahtev.

A sada kada je CNN dao primer otpuštajući nekoliko radnika koji su odbili da se vakcinišu, očekujte da će to postati norma u roku od nekoliko meseci (kada radnici konačno budu primorani da se vrate na posao, kada se deca vrate u školu i kada konačno finansijske beneficije prestanu).

 

 

 

nultatacka.rs

 1,586 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »